inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

hartenkreet (nr. 25.762):

Dineren

Twee ministers hebben samengespannen,
en opdracht gegeven, te komen met plannen,
hoe we beter kunnen leven,
om het milieu meer kansen te geven.

De commissie heeft nu berekend,
dat minder vlees veel voor het milieu betekent,
en ook het snoep moeten we laten staan,
dan is het met tonnen CO2 uitstoot gedaan.

Minder vlees zal wel gaan,
en snoep kan ik ook laten staan,
dit rapport laat ik zwaar wegen,
aan het milieu is mij veel aan gelegen.

Maar laten geleerden dames en heren,
snel gaan studeren,
dat ook de Afrikaan en Chinees,
vlees als dagelijkse kost kunnen dineren.



Goede voeding ook gezonder voor milieu
Uitgegeven: 29 oktober 2008 19:08

DEN HAAG - Het eten van vlees, zuivel en vis door de Nederlanders leidt jaarlijks tot de uitstoot van 10 megaton van het broeikasgas CO2, oftewel 6 tot 7 procent van de 150 megaton die we in totaal uitstoten.
Dat staat in een rapport dat Blonk Milieuadvies maakte in opdracht van de ministers Gerda Verburg (Landbouw) en Jacqueline Cramer (Milieu).

Schrijver: Jan A. Jansen, 30 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 3 stemmen aantal keer bekeken 433

Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)