inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

hartenkreet (nr. 47.435):

Gevangen eekhoorns

Ik liep door het winkelcentrum Goverwelle te Gouda
aan de achterkant naar buiten om te kijken of er
nog iets fraais in een tweedehandszaak zou staan.

Ik zag een groot houten beeld van een juffrouw,
die mij op vrome, Indiase wijze groette. Menista
Adalah, meen ik. Ook zag ik een beeldig schilderij.

Maar helemaal aan de achterkant van die winkel zag
ik twee grote kooien met drie eekhoorns erin, die
van gekte alsmaar razendsnel heen en weer vlogen.

Eekhoorns zijn beschermd in Nederland en je mag ze
niet in gevangenschap houden. Ik voelde meteen al
dat dit niet in de haak was en ik heb het wrange

feit naar info@eekhoornopvang.nl gemaild.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 juli 2016


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 4 stemmen aantal keer bekeken 126

Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
24 juli 2016
Er zijn blijkbaar 360 soorten eekhoorns, waarvan er drie verboden zijn in Nederland, aldus de site van huisdieren.nu
Daar staat ook hoe je eekhoorns verzorgen moet. Heel vreemd. Ik had er nog nooit van gehoord dat mensen eekhoorns houden. Er staat duidelijk dat je ze dus niet in een kleine kooi mag stoppen! Dus terecht dat die politie langskomt. En wellicht ook vanwege die verboden soorten.
www.huisdieren.nu/zoogdieren/eekhoorn/
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 juli 2016
Ik ben langs geweest en ik heb navraag gedaan bij een oudere heer en dame tussen het antiek. De vrouw zei, dat het eekhoorns zijn. De man zei dat er wel 5000 eekhoornssoorten zijn en slechts enkele verboden. De politie was al ruim tien keer langs geweest. Hij zei ook dat je zelfs krokodillen en apen als huisdier mag houden. 'Dat zou ik maar niet doen!', zei ik nog. Blijkbaar vals alarm, maar misschien kan een eekhoornexpert eens polshoogte nemen. Raar dat de ene eekhoorn wel en de andere eekhoorn niet gevangen mag worden gehouden en verhandeld.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 juli 2016
Het zullen wel Japanse lissen zijn, die erg op de rode eekhoorns lijken en daar wel familie van zijn. Deze informatie kreeg ik van de eekhoornsbeschermers. Japanse lissen gevangen houden schijnt wel te mogen, maar Japanners leven dan ook in een grote, zwaar beveiligde en gecontroleerde gevangenis, heb ik begrepen. Dat ze dieren hetzelfde aandoen, valt dus te begrijpen, maar niet goed te keuren. Persoonlijk begrijp ik die maatstafscheiding niet. Ik ga ze toch even aan de tand voelen en het een en ander checken. Doen alsof ik geïnteresseerd ben. Een tweetal gaat al gauw voor 250 euro op de markt, wat ik natuurlijk niet in mijn achterzak heb zitten, maar dat fake dan even. Ik hou jullie op de hoogte!...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 juli 2016
Alsof ze hun foute handelingen aanvoelen! Ik keek vandaag of ze er nog steeds frontaal voor de ramen stonden, maar nee, ze hebben de kooien naar een meer onzichtbare plek in de winkel verschoven. Morgen gaan ze weer open, dus zal ik ze eens met hun misdaad confronteren!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
23 juli 2016
Heel goed dat je die email gestuurd hebt! De mens moet ophouden om dieren die in het wild leven te willen domesticeren. We hebben als mens in de loop van de tijd ene bijzondere band opgebouwd met honden, katten en paarden. Maar dieren die in de vrije natuur kunnen en moeten leven, daar moeten we vanaf blijven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)