inloggen
voeg je netgedicht toe

Netgedichten

netgedicht (nr. 38.100):

Geloof weg!

Telkens weer,
liet ik de deur op een kier,
een kleintje dan, maar toch,
telkens weer dacht ik:
niet helemaal dicht
dat is zo definitief,
telkens weer,
dacht ik bij het sluiten,
o nee,
niet helemaal,
zette mijn voet er even tussen,
telkens weer,
totdat,
de klink afbrak,
de sleutel niet meer paste
de deur
uit zijn voegen sprong,
toen, leerde ik,
de deur te sluiten,
maar nu,
nu gaat ie niet meer open,
en ik,
ben mijn geloof kwijt,
mijn geloof, mijn hoop
en mijn deur,
ze zijn allemaal gebroken,
evenals mijn sleutel!


Zie ook: http://www.radiocapelle.nl/tegenmiddernacht

Schrijver: An Terlouw, 18 maart 2011


Geplaatst in de categorie: emoties

4.0 met 6 stemmen aantal keer bekeken 173

Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
26 juni 2011
Email:
an.terlouwcasema.nl
Wat een reacties maak ik los maar wat lastig als er geen mailadres bijstaat; de reden van dit werkje was niet als eerste bedoeld, zoals omschreven, alhoewel het er later wel bijkwam. Katholiek ben ik opgevoed, dus weet ik er veel van. Cryptisch bekeken is het een werkje dat op iedereen zou kunnen slaan, zoveel is wel duidelijk.
Naam:
Margriet Kamp
Datum:
26 juni 2011
Dat moet heel moeilijk voor je zijn. Als je al je hoop kwijt bent.. Ik gun je dat je de Sleutel van het leven (weer) mag ontdekken. Zoals je zelf zegt. Je sleutel is gebroken. Dat is heel verdrietig. Maar gelukkig hoeven wij als mensen niet zelf de sleutel te repareren. God heeft de passende sleutel al voor je klaarliggen! Hij heeft je zo intens lief dat Hij zijn enige Zoon Jezus heeft laten sterven aan het kruis. Hij heeft onze fouten opzich genomen, en de dood overwonnen! Hij vraagt alleen wel aan ons om dit te geloven. Als je dit aanneemt en gelooft, ontvang je de sleutel tot het leven.

Ik weet niet of je bekend bent met het christelijk geloof? Om te geloven, hoef je niet alles te begrijpen. Dat vraagt hij ook niet van ons. Wel vraagt Hij vertrouwen; we mogen en kunnen op God vertrouwen! Echt waar! Wanneer je een bijbel hebt, is het fijn die er eens bij te pakken; dan zie je wat God allemaal gedaan heeft. Maar kijk ook eens om je heen hoe mooi Hij alles geschapen is; de dieren en de bloemen! Nu zul je op deze aarde nog verdriet en pijn tegenkomen en niet alles begrijpen, maar als je gelooft mag je uitzien naar Gods koninkrijk waar geen pijn en verdriet meer zal zijn en waar God zal rechtspreken over al onze daden. Er zal vrede zijn.

Ik geloof dat zijn deur nog steeds voor je open staat. Nu is de vraag alleen; wil jij Hem ook nog zoeken en (weer opnieuw) binnengaan? Hoewel ik je niet ken, zal ik voor je bidden dat je de zoektocht mag aangaan en de sleutel naar het leven mag (her)vinden.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 maart 2011
Gefeliciteerd met je geloofscrisis of nee, zelfs je geloofsverdwijning, mooier kan het niet, want dat betekent dat je weer fris en onbevooroordeeld het leven kunt omarmen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
18 maart 2011
Email:
joke190411telfort.nl
En geen s.o.s.hulpdienst,
die dat weer kan herstellen....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)