inloggen

Gedichten

gedicht (nr. 2.394):

Lievelingssteen

it's always ourselves we find in the sea
e.e. cummings

Toen was ik nog jong en bezonnen en de zon scheen overal op en hij liet mij alles zien. Kijk, zei hij, dit is dit, dat is dat. Op het dak blink ik, een haan bezorg ik een vuurrood spookoog. Langs de weg groeiden toen brandnetels, braambossen, dwaalkruid. In het dorre gras bij de kromme boom lag rot sponzig fruit met de geur van zure cider en het venijnige gezoem van zwartgeel gestreepte wespen. Stof wolkte op, dorre bladeren maakten een rondedansje. De wind deed toen, lang geleden god na en de wolken bootsten alles na en werden daarom door de boze wind gestraft. De regen, hard begonnen, zocht uiteindelijk zoetjes de goot. Het water maakte van die gevoelige en droevige geluidjes en de regenboog stond wel drieduizend meter hoog, boven de zee. Bij de slordige vloedlijn een stuk hout met letters, geheimtaal, een vloek.
Dat moest terug vanwaar het kwam. Alles moest terug, de golven in, de plank, de arme, vierarmige zeester, de vieze vis, de werkschoen vol zand.
Ze begonnen met duidelijke tegenzin aan een onduidelijke tocht. Mocht alleen met mij mee een zwarte steen, koud en nat en rond, hij vulde precies mijn hand.

--------------------------------------------------------------
uit: 'Op zekere dag ziet u plotsklaps de ware liefde', 2009.

Schrijver: Wim Hofman
Inzender: mh, 5 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: natuur

2.0 met 7 stemmen aantal keer bekeken 3.233

Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Coenraedt
Datum:
5 augustus 2011
Email:
cvmeerenburghzeelandnet.nl
Is het terecht dat dit in de categorie 'gedichten' wordt geplaatst?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)