start rijmen vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

 gedichten.nl: forum - stelling / ethisch verantwoord ?AuteurBericht
 
josinaGeplaatst op: 20:54:47 | 04-02-2004

is het ethisch verantwoord dat een man ouder dan vijftig een relatie start met een meisje van 15 ?

Dit is een zeer oprechte vraag van me. Ik lees hierover de laatste tijd het één en ander en verbaas me erover dat heel veel mensen daar geen graten in zien.

Graag voerde ik hierover een open discussie zonder gescheld.

mvg
josina
SylGeplaatst op: 00:53:29 | 06-02-2004

Ben je een leerlinge van hem?
Ik vind het absoluut onverantwoord!
ChristineGeplaatst op: 16:42:09 | 21-05-2004

Nee, ik denk niet dat het slim is om dat te doen, hij heeft al zoveel meer ervaring van het leven en jullie zitten in een hele verschillende leefwereld. HIj had je vader kunnen zijn! ik denk niet dat dat verantwoord isMaaikeGeplaatst op: 22:55:21 | 01-07-2004

Ik ben een vrouw van vijftig (is een halve eeuw)
Ik moet er niet aan denken om een relatie te hebben met een jongen van vijftien.
Ik heb een buurjongen van die leeftijd en heb hem zien opgroeien. Het is prachtig om te zien dat hij een man wordt. Vijftien, slungelig, stoer en op weg een man te worden. Kijkt naar meisjes van zijn eigen leeftijd en vraagt zich af of hij interessant genoeg voor hen is.
En zeker is hij interessant genoeg voor hen.
Ik hoop mee te maken dat hij verliefd wordt, vlinders in zijn buik. Hij heeft recht op deze periode. Het is de basis voor zijn verdere leven. Iemand van vijftig heeft niets in zijn periode te zoeken. Iemand van vijftig mag kijken vanaf de zij lijn en niet meer meespelen. Laat die maar met zijn leeftijdsgenoten gaan klaverjassen.
keesGeplaatst op: 18:21:12 | 26-06-2005

Het hangt er helemaal vanaf wat voor relatie het betreft hoewel het altijd gevaarlijk is, want meisjes van deze leeftijd willen ook uitvinden hoe aantrekkelijk ze zijn en zullen je de broek doen bollen (heb dit zelf aan de hand gehad).
Ik heb moeite gehad er niet op in te gaan en ben blij dat ik, nu ze een volwassen vrouw is van 27, haar recht in de ogen kan kijken.
Deze mijnheer moet gewoon zijn gezonde verstand laten werken.
SuzanneGeplaatst op: 20:08:23 | 26-05-2004

Ik denk dat ik hier niet iets anders bij kan zeggen dan dat het verkeerd is. Die twee levenslagen liggen TE ver uit elkaar.. De man van 50 zou ook beter moeten weten. Als jij dat meisje van 15 bent, zou ik kunnen zeggen: pas op! Want ik denk dat geen gezonde man van 50 er zelfs over piekert om een relatie aan te gaan met een 15-jarig meisje, dat gemakkelijk te beinvloeden is.

Als je hem echt aardig vindt enz.. dan kun je nog altijd gewoon vrienden blijven. Maar een relatie... nee.
Hans MeliefGeplaatst op: 20:01:47 | 28-05-2004

Hallo,


Ik wil hier graag op reageren.
Ik ben een man van bijna 50 en ik heb al een jaar met een soort relatie meisje van 16. Maar ethisch gezien kan ik natuurlijk niet zeggen dat wij een relatie hebben zoals julle bedoelen. Wel een vader dochter relatie op afstand, omdat ze haar eigen vader niet meer ziet door omstandigheden. Zij heeft mij als vader gebombadeerd wat mij heel goed doet. Ik zelf heb nooit een vrouw gehad die van mij werkelijk houd. Misschien dat mijn handicap in de weg zit waardoor ik dus ook geen kinderen heb van mezelf. Juist daarom ben ik blij dat ik haar heb leren kennen via internet. Daarbij komt er nog bij dat zij zelf ook een handicap heeft, al valt het bij haar niet zo op. Dat is het gene waardoor wij elkaar goed begrijpen. Dus een relatie kan altijd, maar wel op verschillende manieren, dat zie je wel.

Groetjes Hans.
anitaGeplaatst op: 21:26:25 | 11-06-2004

Liefde is universeel.........dat zouden meer mensen moeten voelen en ervaren.Hans MeliefGeplaatst op: 23:15:05 | 11-06-2004

Hoi Anita,

Als iedereen er zo over dacht hé. Dan waren de mensen niet zo haatdragend naar elkaar toe. Als je veel mensen zo vragen wat liefde is, weten daar de meeste daar geen antwoord op te geven. Dat vindt ik wel heel jammer.
Ik heb zo'n idee dat liefde een moeilijk begrip is voor weel mensen. Maar het is voor mij veel meer dan, houden van.

Groetjes Hans.
peggy seitsGeplaatst op: 21:54:15 | 20-07-2004

het valt mij op dat iedereen aanneemt dat josine dat meisje is van 15 die een relatie heeft met die man van 50. beetje vreemd. hoeft niet zo te zijn.
leraar of universele liefde. maakt allemaal niet uit. er is geen goed of fout maar toch lijit me dit goed fout
miekeGeplaatst op: 03:32:21 | 29-07-2004

Die vijftiger leraar is op zijn leeftijd te decadent geworden om nog te kunnen snappen wat hij een van zijn leerlingen aandoet.LoveGeplaatst op: 15:14:40 | 18-09-2005

Hey jullie beiden. Als de liefde oprecht en intens is wens ik jullie veel geluk toe de jaren dat rest.
En tegen al die anderen zou ik willen zeggen: liefde in welke vorm dan ook zoek je niet, het vind jou en behoort nimmer aan leeftijd gebonden zijn...
De wereld zou er veel gezonder uitzien als men dat eens ging beseffen.