start rijmen vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

 gedichten.nl: forum - stelling / writers block door verliefdheid iemand bekend mee?AuteurBericht
 
CristelGeplaatst op: 18:42:37 | 01-05-2004

Sinds een paar maanden heb ik een ontzettend leuke en lieve vriendin. Ze is zo leuk dat ik in een writersblock terecht ben gekomen en mn gevoelens zijn zo onbeschrijflijk. Is hier iemand bekend mee of lijkt het of ik de enige ben? Ik vind het wel jammer want ik zou mn vriendin graag een gedicht schrijven....EsmarijeGeplaatst op: 14:49:42 | 08-05-2004

Toen het uit ging met mijn ex-vriend, kreeg ik juist ontzettend veel inspiratie om gedichten te schrijven. Gedichten over hem, over ons, over het einde van onze relatie. Het hielp met het verwerkingsproces. Toen ik het eenmaal had verwerkt, had ik niet meer de fut om gedichten te schrijven. Ik was helemaal leeg en had ook totaal geen zin.
Nu ik weer een nieuwe vriend heb, heb ik weer die inspriratie. Ik schrijf over ons, mijn liefde voor hem. Ik geniet weer van het schrijven en ik ben blij dat mijn gedichten nu weer positiever gestemd zijn. Dus nee, voor mij geldt dat verliefdheid (maar ook beeindigen van een relatie) juist een reden is om meer gedichten te schrijven.
CristelGeplaatst op: 20:44:58 | 08-05-2004

Jah ik herken ook wel dat als je "normaal" verliefd bent dat je dan eerder en sneller gedichten gaat schrijven. Echter het meisje dat ik nu ontmoet heb kan ik gewoon niet in woorden uitdrukken zo lijkt het. Bij mijn vroegere verliefdheden lukte het me meestal wel maar nu dus niet. Ik vind dat aan de ene kant dus wel jammer, maar ja aan de andere kant is het misschien toch wel mooi! ;)ikkezGeplaatst op: 21:01:07 | 15-06-2005

hey,
weet je, ik heb daar ook wel is last van. maar dan ga ik gwoon ergens heen, naar een bijeenkomst ofzo, weet ik veel, gwoon iets doen in ieder geval, en dan schieten me de woorden zo naar binnen, echt heel apart! maar wel handig!!
tzijn veelal gelegenheidsgedichtjes ofzo.
YesimGeplaatst op: 16:56:34 | 08-05-2004

Jah.. dat ken ik wel inderdaad.. ik zelf kan alleen gedichten schrijven als ik problemen heb.. of in ieder geval mezelf niet zo optimaal voel.. Dat betekent niet dat er alleen maar sombere gedichten uit komen hoor.. Ook al ben ik heel verdrietig.. ik kan dan alsnog een vrolijk gedicht schrijven.. Als je heel erg verliefd bent ben je meestal gelukkig.. en dan kan ik ook nooit gedichten schrijven.jolandaGeplaatst op: 18:48:53 | 08-05-2004

Ik heb ook zo'n tic. Als ik vrolijk ben zijn mijn gedichten gewoon te achterlijk voor woorden, als ik ergens mee zit, worden ze vaak wel mooi.ArnoutGeplaatst op: 11:04:21 | 04-11-2004

Schrijf dan ergens anders over.SONJAGeplaatst op: 15:30:53 | 25-01-2005

ben al 3 jaar verliefd op een meisje zij weet het.
zij heeft een cafe en heeft het heel druk. ik sms haar maar krijg zelden een antwoord.dan bel ik haar wel voor iets gaan te drinken of voor bij haar in de zaak iets te drinken en zij zegt dan van schat ik zit hier wel met vrienen voor de toog.
JakobGeplaatst op: 18:23:01 | 08-11-2004

Nee ik heb daar geen last van.
Integendeel zelfs.. ik word meer gedreven om iets te schrijven als ik iets voor iemand voel.
Probeer anders voor iemand anders het gedicht te schrijven, een fantasie, ik noem maar wat, een roze olifant ofzo. Maar zorg ervoor dat het je liefde bevat. Niet zo moeilijk toch. Vertel dat ze alles overtreft zelfs jouw definitie van liefde ;-).
Later
Jakob
ellenGeplaatst op: 11:34:36 | 19-01-2005

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt!
Mijn creativiteit is het grootst wanneer er sprake is van verlangen. Nu je vriendin zo dichtbij is - en het verlangen eerder gestild is- vervalt misschien je behoefte om de verlangens te uiten. Althans, zo werkt het bij mij.
MirtheGeplaatst op: 21:19:34 | 13-06-2005

Ik ben een poos verliefd, hij kent me heel goed, ik meel vaak metum, ma hij hoef mij niej, op sgool doetie net oftie me niej kent. :-(
Ma nou sgrijf ik gedichte over mn gevoelens en over hem enzo. Gelukkig hep ik nog een lieve sgat van n vriendin!!!
ellenGeplaatst op: 11:40:48 | 19-01-2005

aanvulling ;-)

Ook heb je gelijk dat woorden soms gewoon niet beschrijven wat je voelt. Geef het tijd! Het is aan het vormen, vervormen - er gebeurt zoveel als iemand je zo raakt!

Tjitske Jansen schreef in 1 van haar gedichten:

'Mevrouw Julia doet de ramen open
en ze weet geen woord voor de lucht die haar wangen aanraakt
en de zon heeft de kleur van honing'

Je kunt haast voelen wat zij voelde..en toch wist ook zij er geen woord voor. Maak gebruik van je gebrek aan woorden en probeer een andere weg.

Succes!
dirkGeplaatst op: 15:51:06 | 16-02-2005

JIJ schrijft alleen als je ongelukkig bent.wilma van den akkerGeplaatst op: 13:41:27 | 19-02-2005

van mijn schrijfdocent mogen we de term 'writers block' niet gebruiken, want voor je het weet, praat je het jezelf aan... het klinkt ook nogal zwaar. Het kan zijn dat je hoofd door verliefdheid niet naar schrijven staat. Het kan ook inspirerend zijn. Beide situaties zijn me bekend. En het goede nieuws is: het gaat altijd voorbij! In geval van verliefdheid is het misschien jammer...

geniet vooral van het moment :-)))
maria brederodeGeplaatst op: 18:52:13 | 01-03-2005

oja.. dat probleem komt me heel erg bekend voor, ik ben zelf ook sinds kort heftig verliefd en alles wat ik erover probeer te zeggen lijkt te kort te doen aan het gevoel wat ik voel en aan de glans die mijn woorden eigenlijk hebben.
Het enige wat ik kan bedenken is niet jezelf in een blok te zetten maar er nou juist overheen te stappen en te voelen hoe geweldig dit gevoel is en wat voor woorden het eigenlijk verdient.
sterkte en geniet ervan
FredGeplaatst op: 01:25:02 | 14-05-2005

Hoezo blokkade ?
Een prettig iemand kruist jouw weg
Je bent open, vrij !!
Stoor je niet aan mij.
JuliaGeplaatst op: 18:02:17 | 06-06-2005

Hej!
Ga voor je pc zitten, en typ meteen wat je denkt. Maakt niet uit wat, het kan alles zijn! Dit doe ik zelf ook vaak, en daar komt best veel leuks uit. Je kunt het later terug lezen en dan komen er vanzelf nieuwe dingen bij je op. Ik heb bijvoorbeeld dit een keer zomaar getypt (niet bij nagedacht):

Nog een witte pagina
Als ik naar beneden scroll
Maar voor de rest
Voor eeuwig besmeurd
Met letters
Die niet kunnen vertellen wat ik denk

Misschien is het wel niet zo'n mooi gedicht, maar als ik het terug lees, kan ik er vanzelf weer verder over dichten. Succes! Ook met je vriendin!
Helen JosephsGeplaatst op: 11:11:24 | 15-06-2005

Beste Cristel,

normaal gezien zou je nu dan juist heel veel inspiratie moeten hebben... maar maak je niet ongerust... writer's block gaat weer over. Heb het zelf ook vrij regelmatig, en daarna komt weer een periode waarin je heel veel inspiratie gaat hebben. Gewoon afwachten dus, en niets forceren.

Groetjes