start rijmen vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

 gedichten.nl: forum - algemeen / Hoe/waar begin ik met het lezen van poezie?AuteurBericht
 
MelissaGeplaatst op: 13:10:28 | 24-10-2016

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en heb een paar vragen die ik de groep in zou willen gooien. Ik ben namelijk bezig met een project over poëzie. En onderzoek het zoeken van 'poëzie die jou aanspreekt' en hoe/waar mensen beginnen met het lezen van poëzie. Ik heb het idee dat er op dat gebied op het internet nog een slag valt te slaan.

Ik hoor namelijk van veel mensen dat ze graag meer van poëzie zouden willen weten maar vaak niet weten hoe. Zij vinden het moeilijk om op het internet poëzie te vinden die hen aanspreekt en raken verdwaald in de wirwar van websites en categorieën. Herkennen jullie dit?

Hoe zijn jullie begonnen met het lezen? Hoe ben je tot de poëzie gekomen die je aanspreekt? En hoe maken jullie hierbij gebruik van het internet? Zo ja, hoe zoek je? (welke termen of specifieke websites).

Welke vorm geniet de voorkeur, web, bundel of voordracht? (Ik vind het zelf vaak vervelend een gedicht van een beeldscherm te lezen. Voor mij is de beleving dan compleet anders en ben ik snel afgeleid door alle advertenties er omheen)

Hebben jullie tips voor de beginnende lezer?


Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties! Alvast bedankt :)

Groetjes,
Melissa
Joost GolsteynGeplaatst op: 12:20:47 | 28-10-2016

Dag Melissa,

Een bezoek aan een openbare bibliotheek zou ik van harte aanbevelen. Daar zal ook een afdeling poëzie zijn, waar je fysiek kunt bladeren in allerlei bundels en kunt kijken wat voor stijlen en titels je aanspreken. Er zijn ook boeken over poëzie die er toe kunnen leiden dat je een visie vormt over wat "echte poëzie" of "goede poëzie" voor jou inhoudt.

Daarna zou ik mensen pas laten oriënteren op internet. Maak het dus eerst fysiek.

Met vriendelijke groet,

Joost Golsteyn
Reageer

Naam:


Email:


Bericht:(vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)