inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 8.058):

Natuurherstel

Dertig procent meer over zeven jaar
van de natuur? Je kunt misschien in wetten
proberen dingen naar je hand te zetten
maar met de nasleep zijn veel mensen klaar

Van de EU wordt niemand straks meer blij
Zo brengen regels Nexit dichterbij

... De natuurherstelwet van de EU moet ervoor zorgen dat tegen 2030 minstens 30 procent beschadigde Europese natuur opnieuw hersteld raakt. Men vreest dat de landbouw het hardst wordt getroffen door de gevolgen van de Europese natuurherstelwet. ...

Schrijver: Nico Noorman
14 juli 2023

3.0 met 12 stemmen aantal keer bekeken 133

Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Max de Lussanet
Datum:
14 juli 2023
Ik groet u edel, mister Woordenaar
O parlevinker, hadden wij u maar
Daar in vak blauw, men staat reeds voor u klaar
De zetels goeddeels leeg, ja kijkt u maar

Ervaring niet van node, JWB
Ik wens u veel succes, naast BBB!
Naam:
Jan Woordenaar Bontje
Datum:
14 juli 2023
Willen we de aarde in redelijke staat achterlaten voor het nageslacht, dan móéten de gestelde doelen van (heus niet alleen) Frans Timmermans, écht gehaald worden.

We hebben de aarde zó aangetast, zoveel natuur en milieu kapot gemaakt, dat herstel dringend en dwingend nodig is. Dat is echt niet alleen een EU-wens zoals ten onrechte wordt gesuggereerd, maar de wens van honderden miljoenen mensen verspreid over de hele aardkloot.

We produceren in ons land bijv. veel en veel te veel veeteelt- en landbouwproducten (vlees, melk, boter, kaas, mest, CO2) (en dat op een natuur- en diervijandige manier i.h.a.) en dat moet drastisch minder en/of anders.

Ook de CO2 uitstoot van bedrijven moet veel en veel minder.

We moeten nu echt van fossiele grondstoffen af, zal is dat een lange en moeilijke weg (en niet alleen omdat Schelpje dwarsligt.)

Ik spreek, net als iedereen hier, uiteraard ook op persoonlijke titel, al weet ik dat mijn mening gelukkig door steeds méér mensen, bedrijven, instellingen, politici, economen, wetenschappers, natuurorganisaties, inheemse volkeren, enz. enz., wordt gesteund.

Poëtische en toch optimistische groet!
Naam:
Maxim
Datum:
14 juli 2023
Als je het zo stelt kan iedereen ermee leven, Nico. Zelfs de onvermoeide diehard harpoenisten die hier ongevraagd hun veelal onbezonnen stellingen menen te moeten ventileren...
althans, laten we hopen dat zij hun wapens ditmaal binnenboord laten.

Ik voor mij (laat ik even op persoonlijke titel spreken) vind de keuze van je thema, alsmede de welluidende, prettig vormgegeven uitwerking, op zich al een sterretje waard...al ben ik bang dat Franske (Timmermans) daar het zijne van denkt)...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)