'een teder woord is als
een amuse voor de ziel'
de dichter Riekus Waskowsky
schreef het destijds al in
zijn gedicht'AARS POETICA'
'dichten is net als koken'
dus is de dichter de 'chef'
die met culinaire zinnen
de hoofdschotel bereidt
met een handvol ingrediënten
geeft hij gestalte aan dat
wat zijn hart hem ingeeft
als bewijs van…
Zij beminde
De reis trok
zijn sporen
Zij schoor mij
weer glad
d' Amuse
Gevolgd door
soep en hoofd
en dessert
viel goed
Tijd leerde ons
dat liefde
voor elkaar
levens dan
juist schoort…
zag je hand
naast het couvert
slanke vingers iets gebogen
in je ogen
speelde kaarslicht
een amuse voor diner
we klonken
met champagne
belletjes dansten mee
mijn ring heb ik je
niet gegeven zij ankert
nog de bodem van de zee…
u kunt afruimen
de witomrande amuse gueule uit de nouvelle cuisine
van chrysanten die in de vaas op de tafel bij het raam staan
maar niet in de vaas op de tafel bij het raam staan
vegetarische stilleventjes geschetst met de zilverstift
laat met de lardeerpriem doorregen goed gevulde
wildbraad aanrukken en op een rondborstig banket
van dansend…
u kunt afruimen
de witomrande amuse gueule uit de nouvelle cuisine
van chrysanten die in de vaas op de tafel bij het raam staan
maar niet in de vaas op de tafel bij het raam staan
vegetarische stilleventjes geschetst met de zilverstift
laat met de lardeerpriem doorregen goed gevulde
wildbraad aanrukken en op een rondborstig banket
van dansend…