De aardappel
De aardappel gaat bescheiden gekleed
en komt uit de aarde, zoals u wel weet
De schil kan men beter laten liggen
die dient weer als voer voor de biggen
Maar ook zónder zijn bruine jas
komt de aardappel goed van pas
Want na koken, bakken, of uit de frituur
proeft men de rijkdom van moeder natuur
Soms smaakt hij het best, al klinkt het wat cru
geprakt met wat boter, of met een schep jus
Maar ook zonder extra's, dus puur naturel
laat ík hem niet liggen, en lust ik hem wel
Hij lijdt soms een weinig aan gebrek aan textuur
maar wordt fijn krokant na verblijf op het vuur
Tenslotte de prijs, die valt steeds weer mee
voor slechts 1 Euro krijgt men een paar kilo mee
Dus mensen, eet aardappels potverdorie
en geniet met volle teugen van Holland's glorie!
Geplaatst in de categorie: algemeen
aardappelliefhebber HELEMAAL geweldig :-)