Mantelvriend
Waar ik leef
ben ik rijk
zonder gezeik
als een oude eik
heb ik gezien
hoe liefde
een man gek heeft gemaakt
ik heb gehoord
hoe een gekke man
door liefde werd geraakt
vlinders vliegen
naar zijn gelijkenis
een zalm die terugkeert
uit de oceaan naar de rivier
die er ligt om te sterven
onhoorbare zucht
een opstijgende zwaan
een mens geboren
om zorgen te erven
maar je bent nu nodig
om de dagen te slijten
mantelvriend
het licht kan uit.
Geplaatst in de categorie: vriendschap