Van huis uit
Wat weten mensen van mensen
buiten het feit dat ze mens zijn,
geen televisieserie of enkel fragment
geen artikel in een krantenkop voor een dag
niemand draagt en heeft dezelfde kleuren.
Hoe helpt je anderen, reik je iets aan
als stukje geluk met je gratis schouders.
Is geestdrift tegenwoordig verboden terrein.
Vreugde en liefde liefhebben is noodzaak,
bezieling al deel van je jeugd tweede natuur.
Ja zeggen tegen leven maar wat weten
mensen van mensen, van dat wat kinderen
wel weten met hun frisse en jonge gevoel,
juist buiten het feit dat ze opgroeiend mens
met geduld voor zich zelf van nature al zijn.
Zie ook: https://www.facebook.com/...nnemieke.steenbergenspijkerman
Schrijver: annemieke steenbergen, 22 maart 2018
Geplaatst in de categorie: algemeen
Beperk je en wees secuur met je woorden.
Dan oogst je sowieso minder platitudes...
We doen al genoeg uit gewoonte.
is nog geen poëzie bedrijven.
Filter die vragen tot een poëtisch item.
Daarom heten gedichten gedichten.