Mijn leeuwerik
De leeuwerik verschijnt
in zijn wisselende coulissen
uit de dauw ontstaan uit
sterren en een mateloze maan
de zon als vaste toneelmeester
schenkt hem een open doek,
als een triviale meerwaarde
van een tijdloze repertoire
in een adoratie met een
hartstochtelijke zekerheid
uitnodiging met zijn opvoering
gratis opgevoerd, als toegift
de heldere beek van geluid
aangeboren natuurlijkheid
die het beoogde doel bereikt,
zo modelleert het licht zichtzelf
in fantasie van unieke patronen
en schaduwen die de barrières
die de ziel van de nacht bewonen
in dat mistige uur wordt de horizon
bevrijd van monotone sluiers
van zwartgalligheid, zijn geheim
verspreid als hij zijn boodschap
verzendt, gericht op de kamers
van geopende harten waarmee
het doel niet wordt gemist, de
kern altijd weet te raken van
een non verbale nalatenschap in
een oude universele taal.
... Illustratie:Bron: Naturprint ...
Schrijver: Pama, 11 mei 2020Geplaatst in de categorie: natuur