Het nieuwe eten
De nouvelle cuisine, het was een ware sensatie
en geïndoctrineerd door een gewiekte presentatie,
kreeg je eten als in een madurodam miniatuuur,
waarvoor je grif betaalde, want extreem duur.
Na een bezoek aan een driesterren restaurant,
kreeg de honger toch algauw weer de overhand
en trokken de gasten na de laatste crème lyonnaise
naar de patatboer voor veel patat met mayonaise.
De nouvelle cuisine heeft opgehouden te bestaan,
we zijn weer aan de vertrouwde stamppot gegaan.
Maar er is weliswaar nog steeds de haute cuisine
die de dikkere portefeuilles strak kan bedienen.
Ik houd mijzelf verre van deze culinaire uitjes,
ik eet gewoon weer draadjesvlees met spruitjes.
Geplaatst in de categorie: voedsel
Exquise als in Herman Kochs Diner
Bood voor de goedgevulde portemonnee
Een zalm, speciaal voor reikhalzende magen
Te elfder ure arriveert een gans
In zwart gehulde tafelheer bij mij
Met bord waarop, verscholen achter prei
Een mootje zalm, daar leek het op althans
Enfin, protesten mochten niet meer baten
De haute cuisine heeft weer gezegevierd
Het is de sterrenslag die welig tiert
Plats du Bonjour! Daar
wou 'k het maar bij laten