De Vloerzwemster
Kruipend een nieuwe speeltuin openend
Gestaag de eigen wereld vergroten
Op weg in een veranderend biotoop
glijdt ze vrolijk over een groeiende vloer
Tijgerend als een dartele mensenwelp
Verrukt, ze weet nog niet dat het anders kan,
Verblijdt ze kraaiend zichzelf en ons
Door alleen een hele living te kruisen
Het naasten van haar wereld begint traag
Maar kruipen gaat lopen worden
Vandaag stopt ze hier aan een binnenmuur
Morgen start buiten haar levensavontuur
Muren vormen nu sturende keerpunten
Op weg naar de overkant en terug
Ooit worden ze ook harde obstakels.
Maar nu nog niet nee nu nog niet.
15 mei 2024
Geplaatst in de categorie: kinderen