inloggen

biografie: Marc Boelens

Marc Boelens schrijft poëzie en korte verhalen. Hij is geboren aan de rivier de Amstel in Amsterdam en opgegroeid in de Vondelpark/Concertgebouwbuurt. Naar school gaan vond hij saai en naar; liever werd hij vrienden met de hippies in het Vondelpark.

Na twaalf banen volgde een studie Nederlands (literatuur en cultuur) op de Hogeschool Holland in Diemen. Tegenwoordig woont hij in Rotterdam. Hij is leraar Nederlands en in zijn vrije tijd redacteur van het literaire e-zine De Gekooide Roos waarin hij ook een column schrijft. Hij heeft van kinds af aan een grote passie voor de literatuur.

Favoriete schrijvers en dichters zijn: Ernest Hemingway, Gustave Flaubert, Louis-Ferdinand Céline, Gerard Reve, Oscar Wilde, Edgar Allan Poe, Nescio, Willem Elsschot, Rainer Maria Rilke, William Butler Yeats, Thomas Stearns Eliot, Martinus Nijhoff, Gerrit Kouwenaar, Philip Larkin en Dylan Thomas.


Inzendingen van deze schrijver

2 resultaten.

Luiaard

gedicht
3.0 met 72 stemmen aantal keer bekeken 13.135
Nu ben ik een ander dier: denk ik een luiaard, hangend aan de takken van de levensboom. Ik ben zo traag dat ik onzichtbaar ben. Tenminste, zo moet het zijn.

Zelfportret

gedicht
3.0 met 58 stemmen aantal keer bekeken 7.710
‘s Ochtends heb ik moeite mijn bed uit te komen, ‘s avonds om er in te gaan. En iedere nacht moet ik minstens een keer plassen. Ik hou van mijn vrouw, we liggen lepeltje-lepeltje; van andere vrouwen droom ik nauwelijks meer. Schaamteloos draag ik pyjama’s en pantoffels, ook maak ik...
Marc Boelens8 september 2005Lees meer…