inloggen

biografie: Marijke Boon

In de jaren zeventig schafte Marijke Boon zich een accordeon aan en begon haar eigen levensliederen te zingen. Met Stef van der Linden vormde ze duo De Boli's.
Sindsdien heeft deze koningin van het levenslied met knipoog vele theatervoorstellingen, publicaties, tentoonstellingen en cd's achter de rug, zoals haar soloprogramma 'One Man Show' en haar muziektheaterprogramma met 4 muzikanten 'Boon Zingt Komkommer'. Volgens De Volkskrant was dat een briljantje en volgens het Leidsch Dagblad koestert Boon haar gekte.
Gekleed in rode accordeon laat Marijke Boon in 'Groote Zaagbek' letterlijk en figuurlijk het achterste van haar tong zien. Niks geen kunst, alles is echt en bitterzoete ernst. Uit haar poezieverzameling klinken Brassinga en Elly de Waard, speciaal voor haar geschreven.
Boon loeit de blues, tangoot een boek in bes en laat haar hand een popsong zingen. Van de verkeerde kant, dat wel.
Zoals altijd zoekt ze haar weg tussen echt en nep, tussen waar en niet waar, op het scherp van de snede en de toeschouwer zit er bovenop.

Inzendingen van deze schrijver

1 resultaat.

Sonnet

gedicht
3.0 met 163 stemmen aantal keer bekeken 30.033
Beer is huid Slang is leer Struis is veer Vis is kuit Schaap is wol Os is haas Geit is kaas Paard is knol Kip is ei Bij is was Das is das Vogel vrij Flamingo Flamingo ------------------------------------------ uit: 'Vandaar dat ik ween', 1992.