inloggen

biografie: Ronald Ohlsen

Ronald Ohlsen (Groningen, 1968) debuteerde in 1996 met de roman De godvergeten middenstand. Verhalen en gedichten van zijn hand verschenen vervolgens in literaire tijdschriften. Naar aanleiding van deze publicaties werden herhaaldelijk gedichten opgenomen in bloemlezingen waaronder Sprong naar de sterren; de laatste generatie dichters van de twintigste eeuw samengesteld door Ruben van Gogh, en Meulenhoffs Dagkalender van de poëzie 2001 door Hans Warren en Mario Molegraaf. 
Ohlsen stond op literaire en andersoortige festivals als: Oerol - Terschelling, Crossing Border - Den Haag, De Wintertuin - Nijmegen, Verder trad hij onder meer op in het VPRO-radioprogramma Music Hall en maakte hij voor AVRO’s Netwerk een gewraakte documentaire over de plaats waar hij zijn jeugd doorbracht, Delfzijl.

Op 27 januari 2005 werd hij voor een periode van twee jaar benoemd tot tweede Stadsdichter van Groningen.

Inzendingen van deze schrijver

1 resultaat.

DE ZESDE DAG

gedicht
2.0 met 17 stemmen aantal keer bekeken 13.725
Zo loop ik maar door, aldoor maar door, zoveel mogelijk rechtdoor want een doel heb ik niet te verwachten. Er is gezegd dat dit bedacht is door onze vader maar dat weiger ik te geloven. In het begin was er slechts een grijze zaterdagmiddag. De straten waren leeg, de man kwam...