inloggen

biografie: Silva Ley

Silva Ley

Silva Ley (1927) is het pseudoniem van Johanna van Aelst-Versteden.

Silva (latijn) betekent bos  en de Ley is een stroompje door Tilburg.

Toen zij les gaf aan de basisschool stelde zij de bundels Kinderwensen en Kindertoneel samen, uitgegeven door haar  vader. Rond 1960 sloot Silva zich aan bij de Eindhovense dichterskring en uitgeverij Opwenteling waar vier bundels van haar uitkwamen.

Na haar pensionering als lerares Engels kwam er ruimte voor verdieping in vrouwenlevens. In Sluiers vol dukaten, Vazen vol balsem en Binnenhoven vol getuigenis  laat zij Bijbelvrouwen aan het woord. Eigen ervaringen kwamen later nog aan bod in onder meer de bundels Gewoon blijven groeien en Maanmoeder of het bronverlangen.

Silva houdt van mediteren en streeft naar harmonie met natuur en medemens en daardoor met zichzelf

Over Klein gebeuren, een onderdeel van Vogeline, zegt Silva: 'Mensen willen sensatie, zeggen al gauw dat er niets gebeurt. Dan bedoelen ze: geen ongelukken, rampen of schandalen. Terwijl het intussen gebeurt in de kleinste veranderingen.


Inzendingen van deze schrijver

1 resultaat.

Galgeven

gedicht
2.0 met 2 stemmen aantal keer bekeken 2.137
Eikenheuvels tussen grove den waar je als kind de nachtegaal kwam horen bevend in verboden schemering hoewel ook jongens aardig konden fluiten nog schrijven talingen en eenden op het water lagen aa’s en ee’s onrust onder de oksels een hals vol richting ook wij bewegen uren stap...
Silva Ley1 november 2015Lees meer…