inloggen

biografie: Harry Daudt

Harry Daudt (rechts op de foto hieronder) is in 1946 geboren te Den Haag.

Hij publiceert al sinds zijn jongere jaren zoals niet ongebruikelijk toen: liefdeslyriek.

Verschillende malen nam hij succesvol deel aan dichtwedstrijden in den lande.

Sinds zijn vijftigste legt hij zich toe op de overdracht van poezie in cursussen en workshops en stichtte een podium voor de beoefening van poezie: Pen & Stem.

Website: http://www.PenenStem.nl  Deze stichting had een reikwijdte van Noodoost Brabant tot Zuidwest Gelderland en Noord Limburg. 

Tien jaar beijverde hij zich voor zijn collega-schrijvers, bood hen en een podium en een twintigtal verzamelbundels met als titels:

Binnenskamers buitenshuis en Uit goed hout gesneden.

Nog onlangs verscheen van zijn hand: het dichtbundeltje HETWITIN t.g.v. zijn zestigste verjaardag.

Begin 2006 startte hij een dichttheatergezelschap onder de naam: 4TAAL, dat optredens verzorgt in kleine theaters. Theo Herrman, Monica Boschman en Harry Daudt dragen voor uit eigen werk met muzikale ondersteuning van: Marjolijn Daudt op dwarsfluit en Conny Herrman op djembe.

Info: Harry Daudt

Noordeinde 10  5361CN Grave  0486/473819


Inzendingen van deze schrijver

161 resultaten.

Vindplaats

netgedicht
2.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 151
Ik zal haar zoeken haar vinden aan elke oever elke wal aan ieder water elke dag, ieder uur vroeg? later? m'n zoektocht kort van duur Ze... ligt nu in m'n armen.

Muziek.

netgedicht
3.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 85
Ze spelen muziek muziek met hart en ziel Mijn oor open en mijn hart Voor mijn part spelen ze de hele dag door Het is hun "stiel" zo muziek te spelen dat het mijn hart treft.

Zetten grote ogen op

netgedicht
3.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 119
Ze zetten grote ogen op de huizen witgepleisterd met hun rode kruinen Ik wierp steelse blikken in hun tuinen waarin onkruid streed met kruid een strijd zo ongelijk Want zon en regen maken tuinen rijk aan groen dat welig tiert zich slingert naar het licht licht in aller ogen.

Muren zwijgen niet langer

netgedicht
3.0 met 4 stemmen aantal keer bekeken 651
Het steen vertelt vertelt er zijn verhalen Gevoegd in geschiedenis het nu verbintenis met toentertijd en ooit... ...van horen zeggen en wat de ronde deed Het maakt puzzels compleet steen zwijgt niet langer in alle talen Verleden door heden ...verlicht.

TOVERKRACHT

netgedicht
3.0 met 3 stemmen aantal keer bekeken 156
Toveren mag ik toveren met licht Binnen oogbereik de bloemen van de toverhazelaar Groot gevaar idylle van lente te verstoren: Gele bloemen als gouden spinsel uit een sprookje Verzonnen verzinsel zelfs onwaar? Toveren mag ik woorden tot in dit waar gedicht.

Lentekriebels

netgedicht
2.0 met 4 stemmen aantal keer bekeken 485
Er is een onrust, een beven in het water ontembare onrust Er wordt gefladderd, geflaneerd buigingen gemaakt en dansen Mannetjes en vrouwtjes zoeken en bieden kansen 'de ware' te worden 'de ware' te zijn Ze zwemmen dadelijk in lijn want zwemmen... staat voor overleven.

WONING...

netgedicht
3.0 met 4 stemmen aantal keer bekeken 366
Een woning hebben we gebouwd met gedachten als stenen met gevoelens als voegen Het bouwen is dag en nacht zwoegen houdt niet op er is geen halt,geen stop We bouwen voor elkaar een woning waarin lachen en wenen onze tuin groen omringen begin en einde ongewis.

het dagelijks brood

netgedicht
3.0 met 2 stemmen aantal keer bekeken 120
Honger kennen we -hier- niet meer 'Wij hebben trek' zoals ik van mijn ouders leerde Hun oorlog nog verser dan brood in hun geheugen Wij keren -dagelijks- weer bij 'warme bakkers' met hun broden Vloer-en volkorenbrood meergranen en zonnebloem worden ons...

heilige ernst

netgedicht
2.0 met 2 stemmen aantal keer bekeken 444
Ik ben wachter wachter ben ik op het koninklijk goed Ik ben niet van koninklijk bloed maar draag wel de kleuren van de koning Voor het vrouwelijk schoon ben ik als honing voor een beer in mijn uniform ben ik een heer met de heilige ernst van het waken te kijk te...

BRANDING

netgedicht
3.0 met 3 stemmen aantal keer bekeken 415
Rollen golven aan huizenhoge golven Rollen wolken aan regenrijke wolken Wind gaat met water te keer hevig te keer een schuimen en een kolken Blijft het baken voor visser en stuurman voor ketelbinkie en bootsman blijft het waken met de cirkels van het licht.
Harry Daudt26 februari 2010Lees meer…

Lente...nog verborgen

netgedicht
4.0 met 3 stemmen aantal keer bekeken 397
Nog is lente verborgen heeft winter in dit kikkerland de overhand Wij blikken vol verlangen over ijsrand en sneeuwzoom Verborgen... in tak,aan twijg de zoete droom die lente heet.
Harry Daudt14 februari 2010Lees meer…

In je woorden...

netgedicht
2.0 met 2 stemmen aantal keer bekeken 319
Ligt er nog sneeuw in je woorden? ligt er nog witter sneeuw in je tekst? Ik was natuurlijk door je gestalte aan de einder al behekst een vrouwe van Avalon? Toen ik met jou een inniger relatie begon lag er nog sneeuw in je woorden Woorden waarop ik liep als een tapijt woorden...

wolken...

netgedicht
3.0 met 7 stemmen aantal keer bekeken 407
Ze spiegelen zich in de rivier op zondagen zonder stroom Ze liggen stil aan de kade aan bolders voor even geankerd Ze zeilen luid door luchten als schepen,stuurloos bij windkracht zeven Ze vervoeren jou en je droom op zondagen,geborgen als een tweede leven.

PAAR

netgedicht
3.0 met 6 stemmen aantal keer bekeken 1.712
Ze zijn een paar hij, de man zij, de vrouw Je herkent hem aan z'n groenblauwe kop zij heet verre van 'n schoonheid Ze zijn elkaar al jaar en dagen trouw Ze wonen aan de veste Grave met zicht op de rivier Ze kennen er stroming en verval ommuring,het zand van loswal Ze...

RONDE NA RONDE

netgedicht
3.0 met 4 stemmen aantal keer bekeken 339
Ronde na ronde vliegen ze de duiven in een vlucht Ze hebben weet van zon blauwe lucht en vrijheid Ze hebben alle tijd hun cirkeling te maken Acrobatiek tegen een herfstblauw decor en de nieuwbouw aan de IJssel Ze zitten goed in hun vel deze gevederde vrienden.

OVERBRUGGEN

netgedicht
3.0 met 9 stemmen aantal keer bekeken 703
Wij willen water overbruggen van oever naar wal en omgekeerd Het is niet de rivier die ons deert zelfs niet bij hoog water Nee, dan ooit het veer dat veerstoep met veerstoep verbindt het nu...met het later Maar de veerman heeft z'n veerpont verlaten motoren stilgelegd Zijn...

LICHT

netgedicht
4.0 met 3 stemmen aantal keer bekeken 252
Weer komt het licht op ons pad Weer wordt de dag minuten langer Weer worden vorst en winter banger Trekken zich terug in zoom en vaart Proberen licht en zijn gloeien te weerstaan Achter bomenrij in bosschage,struikgewas verheimelijken verlies Verschijnt de eerste...
Harry Daudt29 december 2009Lees meer…

VERSIEREN...

netgedicht
2.0 met 7 stemmen aantal keer bekeken 853
Versieren... wil ik je bloemen steken in je haar Versieren wil ik je met ketting,ring en parelsnoer Maar jij geeft geen ene moer om opschik of versiering Je wilt eigenlijk maar...een ding: bemind te worden.
Harry Daudt18 december 2009Lees meer…

HERFST...IN HET VELD

netgedicht
2.0 met 7 stemmen aantal keer bekeken 1.176
We dwaalden langs akker en door veld door veld en langs akker Zon en wind hielden ons wakker we kenden tijd noch uur We maakten zo ons avontuur... uitgedaagd door 't landschap Jij zei: we hebben wind in de rug Ik zei: we blikken in een laagstaande zon Op de weg terug was...
Harry Daudt11 december 2009Lees meer…

STRIJKLICHT...in november

netgedicht
3.0 met 17 stemmen aantal keer bekeken 1.506
Tast muren af liefdevol muren af en vensters als ogen Er is enig mededogen winter is in aantocht met z'n kille ademstoten zoekt zich -onder pannendaken- naar kier en reet stuit op oude vogelnesten En -via de spiegelruit- zie ik jou lopen met je schaduw maak je danspassen.
Harry Daudt30 november 2009Lees meer…

TORENSPITS van elisabethkerk in grave(NB)

netgedicht
4.0 met 2 stemmen aantal keer bekeken 166
Steekt haar spits al in herfst kastanjes half ontkleed zelfs in de kruin al kaal Steekt haar spits in het koele blauw dat onverwacht vergrijst en regen brengt Bui en windvlaag niet voorzien de plu thuis gelaten regenjas nog in de zolderkast Wij versnellen onze pas zijn...

Van herfst...de magie

netgedicht
2.0 met 14 stemmen aantal keer bekeken 895
Zon tovert tot in de kruin het blad tot blos het geel tot goud Het klatergoud valt op paden spelenderwijs Kinderen maken -zonder enig gevaar- een najaarsreis Door het land der dwergen-7 zo ze willen- het pad eeuwenoud Voert langs paddestoelen blijft begaanbaar voor...

BLAUW

netgedicht
2.0 met 6 stemmen aantal keer bekeken 643
Er zal weer blauw zijn strakblauwe lucht en wolken als zeilen Het groen en geel trekken zich uit het landschap terug Nog even maar is er klatergoud bladgoud in kruinen van bomen Langs stoep en straat waar wind vrij spel krijgt je de adem wordt ontnomen Het seizoen...

het schip van liefde

netgedicht
3.0 met 6 stemmen aantal keer bekeken 268
We zijn scheep gegaan kant en wal gekeerd De riemen in de dollen het drijven beproefd Wat wisten wij van varen? Vaart hebben we gemaakt eerder met de stroom mee dan tegen Wind is opgestoken wakkerde aan wind uit uiteenlopende richtingen Het voerde ons naar...

EENLING...

netgedicht
3.0 met 3 stemmen aantal keer bekeken 192
Zoekt zich een weg baant zich een pad door herfst Negeert regen wind uit west tegen begeeft zich van het pad Kijkt naar de luchten wolken grijs gekalkt boomkruinen in kleurendruk Buigt zich in aandacht voorover knielt in stille verwondering.

Raadselen van herfst

netgedicht
3.0 met 6 stemmen aantal keer bekeken 332
Het herfst weer wind blaast zich een weg met regen als trawant Blad bloost aan ouder takken het bos vergroent,vergeelt Zijn wij niet verdeeld over het najaar tijd van oogst? tijd van dood? Paddestoelen kleuren vlammend rood ondergrondse raadselen aan bosrand,waterkant.

VADERSCHAP... -ter nagedachtenis-

netgedicht
3.0 met 9 stemmen aantal keer bekeken 2.060
Vader is -voor mij- pas vader geworden na zijn dood,zijn overlijden Nog zie ik 'm rijden: wind z'n tegenstander fiets met terugtraprem leren tas achterop gebonden Ik zie zijn rug zich krommen renner zonder rugnummer zwijgend in alle talen Een half uur heen door druk...
Harry Daudt15 september 2009Lees meer…

STRAATGEHEIMEN

netgedicht
3.0 met 5 stemmen aantal keer bekeken 280
De straten hebben zo hun geheimen gevelsteen van het verleden zwijgt zichzelve dood De vensters openen zich tersluiks als ogen na diep slapen Ze kunnen het daglicht wel verdragen stellen zich er aan bloot De deuren zwaaien welkom open zijn niet vergrendeld zitten niet in het...
Harry Daudt1 september 2009Lees meer…

ONGETUIGD...

netgedicht
3.0 met 3 stemmen aantal keer bekeken 331
Niet langer kiezen we het ruime sop Niet langer verlaten we anker huis en haard "Het is op" zei jij voorbij het praten Ons schip heb ik eigenhandig het strand opgetrokken Het zeil gestreken in het vooronder geborgen Onttuigd ligt het te verlangen naar...
Harry Daudt19 augustus 2009Lees meer…

TROMMELAAR

netgedicht
3.0 met 2 stemmen aantal keer bekeken 396
Zijn handen stil kan hij ze niet houden Zijn armen benen, de krul in z'n haren alles, ja alles beweegt De beat, beat beat je gaat er van houden De straat maakt muziek en veegt klanken tesamen De ruiten in ramen weerspiegelen de beat, beat, beat.
Harry Daudt16 augustus 2009Lees meer…
Meer van deze schrijver...