inloggen

biografie: Joris van Casteren

Joris van Casteren (Rotterdam, 1976) is dichter en journalist te Amsterdam. Hij studeerde aan de Utrechtse School voor Journalistiek en later filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Op jonge leeftijd deed hij ervaring op bij regionale kranten als Dagblad Flevoland en de Zwolse Courant, om op zijn eenentwintigste als redacteur aan te treden bij weekblad De Groene Amsterdammer, waar hij tot september 2002 in dienst bleef. Bij De Groene verwierf hij zich een reputatie met grote reportages. In 1999 reisde hij naar Nigeria, waar hij vier reportages schreef die later gebundeld werden in Redactie binnenland (Mets & Schilt, 2001), een met de Dick Scherpenzeel-prijs 1999 onderscheiden Groene-reeks.
Momenteel is hij redacteur bij Vrij Nederland en medewerker aan NRC Handelsblad.

Naast zijn journalistieke activiteiten is Van Casteren redacteur van De Poëziekrant en publiceerde hij gedichten in onder meer Maatstaf en Passionate. Zijn poëzie werd onder meer opgenomen in De 100 beste gedichten van 2001 (De Arbeiderspers, 2002) en in Komrij's Nederlandse poëzie van de 19de t/m de 21ste eeuw (Bert Bakker, 2004). Hij werkt nu aan een volgende dichtbundel.

Inzendingen van deze schrijver

3 resultaten.

Onder de mat na de voordeur

gedicht
2.0 met 72 stemmen aantal keer bekeken 17.754
Onder de mat na de voordeur legt hij het luik naar de kruipruimte op zijn plaats De vloer dreunt boven mijn hoofd Ik volg zijn voetstappen naar het gat dat zij geboord heeft Langs de plint is slordig Tussen tuner en speaker moet snoer onzichtbaar zijn Het zand is nat en koud Mijn...

Met lego

gedicht
4.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 3.624
Met lego speel ik op schaal het ongeval een paar keer na Grote atomen gunnen het slachtoffer een zwakke zwaartekracht Zelfs in de ambulance lacht ze onuitwisbaar ----------------------------- uit: 'Grote atomen', 2001.

Onthoofding

gedicht
3.0 met 60 stemmen aantal keer bekeken 13.763
Bijl valt Hoofd ziet komen Te traag dit om te weten wat er om in gaat Het schijnt dat je doorgilt en doordenkt Even als je al los bent Omdat het denken een vertraging heeft -------------------------------------------- Uit: de Poeziekrant nr 3, 2004.