inloggen

Satire


Gedicht of prozastuk waarin een toestand of een persoon wordt bespot.
(van het Latijnse satura of satira, dat een gedicht met dramatische of lerende strekking aangaf)

Gerelateerde inzendingen

Buitenkansjes op zwarte dagen

netgedicht
1,0 met 1 stemmen 121
Een beetje korting en bovendien ook nog eens Corona cadeau

Jargon

hartenkreet
3,0 met 2 stemmen 59
De deskundige sprak in deskundigentaal zeer authentistisch

O s.v.p., SP !

snelsonnet
5,0 met 1 stemmen 132
Wat zei Ron Meyer, socialistisch godje? ‘Kritiek op ons zegt echt geen ene moer Wij gaan voor brute branie en bravoure Dus maken we een supergeestig spotje! Met verve spelen wij op de persoon’ O, s.v.p. SP, doe maar gewoon!

The Netherlands Second

hartenkreet
4,0 met 5 stemmen 192
Slagharen is weer uit het slop, Lee Towers doet weer mee De Afsluitdijk staat op de kaart, dus Nederland Hoezee! Het is niet alleen molens meer, met klompen, Cruijf en kaas Nee, Nederland is Second Best, en Lubach is de baas! We hebben Trump eens laten zien wat ons klein land vermag Want...

Satirefobie

snelsonnet
3,6 met 5 stemmen 181
Komieken parodiëren dezer dagen zoals in vroeger tijden narren deden. Met nietsontziende spot en lompigheden wordt ieder heilig huisje stukgeslagen. De aard der dingen kan zich openbaren als wij onze projecties laten varen.
Meer gerelateerde inzendingen…

Terug naar index

Op dit moment bevat het dichtwoordenboek 294 woorden en begrippen die met de Nederlandse taal te maken hebben. Mocht je een woord of begrip niet tegengekomen, stuur dan een e-mail naar info@gedichten.nl. De redactie zal dan zo spoedig mogelijk dit woord of begrip aan de lijst toevoegen.