inloggen

Elegie

lyrisch dichtstuk waarin de aangename herinnering aan hetgeen men vroeger bezat, afwisselt met treurigheid om het verlies ervan

Gerelateerde inzendingen

Bij de dood van Dinges

netgedicht
3,0 met 2 stemmen 246
Er is weer een beroemdheid overleden. Die dient terstond in versvoeten betreurd. Met mijn ervaring is dat zo gebeurd. Ik prijs hem recht de hemel in. Och heden! Nu ben ik g.v.d. weer glad vergeten Hoe of mijn onderwerp ook al weer heette.

elegie

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 704
Geef me je hand, en sluit de deur geef me je hand, loop mee naar de zon geef me je hand, en sluit het verleden geef me je hand, Straks heb je nog meer verdriet.

Elegie

netgedicht
2,4 met 7 stemmen 682
Halfvijf. Ik moet mijn vest aandoen om weer te halen wat in mijn dagen zit, en in mijn rimpels. Dezelfde glimlach, dezelfde zoen, dezelfde vragen van altijd. Vreugde, liefde, spijt. Ik start de auto en sla het hoekje om. De jaren gaan voorbij.

Terug naar index

Op dit moment bevat het dichtwoordenboek 294 woorden en begrippen die met de Nederlandse taal te maken hebben. Mocht je een woord of begrip niet tegengekomen, stuur dan een e-mail naar info@gedichten.nl. De redactie zal dan zo spoedig mogelijk dit woord of begrip aan de lijst toevoegen.