inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 4.948):

Vladimir Poetin

Het vuil en bloed dat er aan Poetin kleeft
Komt van de Krim geniepig binnenvallen,
Een vliegtuig naar beneden laten knallen -
Nadat hij Ireen Wüst geknuffeld heeft.

De standaardvraag bij Poetins januskop:
Welk masker heeft de macho nu weer op?

... Vladimir Poetin, de man met twee gezichten. Beminnelijk knuffelt hij op de Spelen Irene Wüst, om kort daarna de Krim binnen te vallen. Poetin, die medeverantwoordelijk is voor het neerschieten van de MH17. Poetin, die verre van betrouwbaar is: 'Ja" zeggen en "Nee" doen. ...

Schrijver: Wim Overweg, 24 juli 2014

4.0 met 9 stemmen aantal keer bekeken 379

Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Egbert Jan van der Scheer
Datum:
24 juli 2014
Ook Hanneke zal zeer zeker een punt van gelijk aanvoeren. Al ben ik persoonlijk meer op het persoonlijke vlak van Joanan gericht.
Wat overigens een handelsreiziger naar Rusland in zijn reisverslag in 1848 al schreef; "In Rusland is de leugen de waarheid en de waarheid staatsgevaarlijk". (Koude)oorlog of vrede, vertrouwen kunnen wij westerlingen hen niet. Wat overigens het boek "Oorlog en Vrede" van Tolstoy al wel bevestigt.
Naam:
Gerhard Burgers
Datum:
24 juli 2014
Arme planeet dat zulke in-slechte wezens als deze meneer kent....
Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
24 juli 2014
mooi gedicht, alleen: het is een echo van het beeld dat de westerse media scheppen. Er zitten zo veel meer, vooral historische, aspecten aan de situatie in Oost-Ukraine, aspecten die in de westerse media totaal niet aan bod komen en die een ander licht werpen op de rol van het Kremlin.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 juli 2014
Ja, Wim, die misselijke kerel moet in feite worden opgenomen, maar de gekken rondom hem houden hem in het zadel. Een triest figuur, die zich God waant! Terwijl hij op spiritueel niveau een grote nul is.
Politici zijn slaven van aardse macht. Ze missen echte emoties. Ze zijn veelal koelbloedige robots, aanbidders van het tot bitterheid leidende verstand. Je noemt hem terecht een macho, een overdreven mannelijke opblaaspop. We moeten wereldwijd af van die corrupte machofiguren, die ons in onzinnige oorlogen voeren, die de aarde verkrachten en geen respect voor andermans leven tonen.
We zijn met zijn allen Poetin allang voorbij, nu alleen hijzelf nog!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)