inloggen

tabblad: snelsonnetten

< vorige | alles | volgende >

snelsonnet (nr. 5120):

Charlie

Ik had het blad meermalen ingezien
En nogal wat cartoons kon ik niet snappen
Vaak vond ik het onsmakelijke grappen
Die groepen diep beledigden misschien

Ik leef met alle nabestaanden mee
Maar om te zeggen ‘ik ben Charlie’, nee

... De aanslagen zijn volstrekt verwerpelijk, en vrijheid van meningsuiting is een tot de laatste snik te verdedigen goed. Maar er blijft een eeuwig spanningsveld tussen het recht om te anderen in hun gevoelens te kwetsen en de maatschappelijke noodzaak om een ander diens overtuigingen te gunnen ...

Schrijver: Hendrik te Paske, 12 jan. 2015

3,7 met 10 stemmen 835Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:Gabriëla Mommers
Datum:24 jan. 2015
Bericht:Voor mij hoeft niet alles gezegd te worden, maar ik zal ieders recht om het te mogen zeggen verdedigen, zolang het binnen de grenzen van ons rechtssysteem en de internationale mensenrechten (EVRM) gezegd mag worden. En zolang dat het geval is, heeft niemand het recht om het recht in eigen hand te nemen, zoals bij Theo van Gogh, zoals bij Charlie Hebdo, zoals bij alle politiek gevangenen waar Amnesty International zich voor inzet, politiek gevangenen die het minder getroffen hebben en in een land wonen waar de vrijheid van meningsuiting ernstig begrensd wordt.

Naam:geeraardt
Datum:12 jan. 2015
Bericht:Religieuzen hebben niet het exclusieve recht om niet onder satire te vallen. Elk geloof of overtuiging is maar een aanname, geen absolute waarheid. Als satire niet kan, is het einde zoek. Als je niet tegen satire kunt, wat is dat geloof of die overtuiging dan eigenlijk waard. En als die god of profeet zo beledigd is, laat hij dan voor zich zelf opkomen en geen fanaten voor zijn karretje spannen...

Naam:Leonardo
Datum:12 jan. 2015
Bericht:Ben ik het mee eens. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar je kan ook te ver gaan door het steeds maar weer beledigen en bespotten van religies van andersdenkenden.

Naam:Hanneke van Almelo
Datum:12 jan. 2015
Bericht:Hendrik, goed geschreven en ik snap je volkomen. Ik vind de spotprenten ook vaak onsmakelijk, zo niet weerzinwekkend. Maar waar het bij 'Je suis Charlie' om gaat, denk ik, is dat we het recht willen behouden de spot te drijven met zelfs de meest heilige huisjes. En dat onderschrijf ik ten volste.

Naam:Egbert Jan van der Scheer
Datum:12 jan. 2015
Bericht:Ben dit helemaal met je eens Jan. Vrijheid is een groot recht maar vrijheid heeft ook wel degelijk zijn grenzen

Naam:Annejan Kuperus
Datum:12 jan. 2015
Emailadres:ajkuperushotmail.com
Bericht:Wat ik van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo inmiddels weet, lees en hoor ik in/van verschillende nieuwsbronnen; spot in combinatie met (veel!) te korte lontjes gevoed door waanzin hebben naar mijn mening voor dit verschrikkelijk bloedbad gezorgd...!


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)