inloggen

tabblad: snelsonnetten

< vorige | alles | volgende >

snelsonnet (nr. 6310):

Wonder van Rome

Franciscus kon het nauwelijks geloven
Aanvankelijk sprak hij nog streng van laster
Maar menig bisschop kende een betaster
om daarna weer de doofpot te gaan doven

We zien Franciscus nu ootmoedig buigen
Daar kan Simonis nog een punt aan zuigen

... Franciscus heeft zijn excuses aangeboden en zelfs gezegd dat hij ‘grote fouten’ heeft gemaakt in zijn reactie op verhalen over misbruik door Chileense geestelijken. In januari sprak hij nog van valse beschuldigingen. Hij wil de slachtoffers persoonlijk ontmoeten. Simonis' reactie in 2010: ‘Wir haben es nicht gewusst.’ ...


Zie ook: http://www.rijmerdesvaderlands.nl

Schrijver: Aar Noordam, 15 apr. 2018

4,5 met 4 stemmen 190Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:Egbert Jan van der Scheer
Datum:15 apr. 2018
Bericht:Idd heeft Jezus niet aan Petrus opdracht gegeven zijn kerk te stichten, noch om deze als Zijn opvolger te leiden. 't Is pure spraakverwarring. Jezus zei; "Op deze Petra zal ik mijn gemeente bouwen". Petra betekent eveneens getuigenis als rots en dat is heel iets anders als de naam Petrus.

Naam:Joanan Rutgers
Datum:15 apr. 2018
Bericht:Ook Christus Jezus was tegen de Roomse Kerk, die immers veel anders-denkenden heeft vermoord. Zogenaamde ketters, Katharen, Tempeliers, moslims en wijze vrouwen, die zij heksen noemden. Dat Jezus zijn discipel Petrus de opdracht gaf om Zijn Kerk te stichten, is een verzonnen fabeltje van de religieuze machtsmisbruikers, die werkelijk niets van de Heilsboodschap hebben begrepen. Daar komen dan inderdaad nog al die seksuele misdaden bij. Maar het moet gezegd, Franciscus lijkt de waarheid onder ogen te willen zien.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)