inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 7.348):

Formule (1)

Was het toevallig of was het berekend?
Voor Lewis Hamilton slechts tien seconden straf
En Bottas maakte het karweitje af,
Het teamwork van Mercedes is uitstekend.

Ik haal hieruit een uiterst wijze les:
Dat is dus dé formule voor succes.

... Door hem van achteren aan te rijden krijgt Lewis Hamilton na het uitvallen van Max Verstappen slechts 10 seconden tijdstraf.
Twee weken later veroorzaakt zijn stalgenoot Bottas een crash waardoor Verstappen met een gehavende wagen verder moet. Daardoor is Hamilton Verstappen voorbij kunnen gaan in de strijd om het wereldkampioenschap. ...

Schrijver: Wim Overweg, 5 aug. 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,6 met 8 stemmen aantal keer bekeken 115

Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
wim overweg
Datum:
6 aug. 2021
Gebruik maar gezwollen termen als maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een voorbeeld zijn voor miljoenen als je zo milieuverontreinigend bezig bent en dan met 300 kilometer per uur op klaarlichte dag met ruim zicht iemand van achteren aanrijdt. Als ik dat deed kwam ik achter de tralies. En wat heeft dat ermee te maken dat Hamilton 'donker' is? Ik ben daar toch niet over begonnen, ik wist dat niet eens en het interesseert me ook niet. Ik denk niet dat het in het hoofd van een eencellige opkomt om voor de eerste ongenuanceerde reactie excuses aan te bieden. Die zouden hier wel op zijn plaats zijn.
Naam:
Max
Datum:
6 aug. 2021
@Iniduo: Kom kom, die tijdstraf is een lachertje. Het feit alleen al dat hij een straf kreeg betekende dat hij naar het oordeel van de wedstrijdleiding fout zat. Protest of niet, zelfs een blinde ophaalbrugwachter kon aan z'n theewater voelen dat hier met twee maten werd gemeten: something rotten in the state of England.
Anyway, mij gaat het ook om het gedrag van Lewis (en zijn team) in het vervolg van de race na de crash. Niet om de (min of meer obligate) vraag over de boordradio of Max safe and sound was, maar om Lewis' houding en gedrag daarna. Het werd voor hem een inhaalrace met een voorspelbare afloop, in de wetenschap dat hij zijn grote rivaal van de baan had gekegeld. Dat is wat ik ervan begrepen heb.
Of Max hem ook had voorgelaten in dezelfde omstandigheden zou ik je niet kunnen zeggen. Ook niet of hij z'n race zou hebben kunnen vervolgen...
Naam:
Iniduo
Datum:
5 aug. 2021
@Overweg; wie brengt jou in verband met een racist? Opzet insinueren, dat is pas onheus.
@Max; de tijdstraf is ook na protest overeind gebleven dus zo ridicuul is dit niet. Het eerste radiocontact van Hamilton; is Max out of the car? Ook zijn team heeft vrijwel onmiddelijk naar de conditie van Max geïnformeerd. Een boetekleed waarvoor? We wilden racen zien, alsof Max hem had voorgelaten in een identieke situatie.
Naam:
wim overweg
Datum:
5 aug. 2021
wat is dit voor een onheuse en beneden de maat zijnde uithaal?
en wat heeft in vredesnaam de huidskleur ermee te maken? Nog even en ik ben een racist. je moet maar durven.
Naam:
Max
Datum:
5 aug. 2021
Ik volg de verrichtingen van mijn naamgenoot niet, slechts af en toe op de radio. Heb dan ook weinig op met de Maximania hier te lande.
Toevallig wel de verslaggeving gehoord van Lewis' manoeuvre en de crash van Max.
De ridicule tijdstraf en de jammerlijke aftocht van zijn rivaal naar het hospitaal deden hem niks. Voorzover mij bekend trok hij geen boetekleed aan, deed alsof zijn neus bloedde en verschool zich achter de reglementen.
Ik denk dat dat nou niet bepaald een voorbeeld is om na te volgen, Iniduo.
Naam:
Iniduo
Datum:
5 aug. 2021
Het verdient groot respect om je als ‘donkere’ zonder geld naar boven te werken in een ‘witte’ wereld, om vervolgens 7 keer wereldkampioen te worden, 99 GP’s te winnen (tot nu toe), maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en een voorbeeld te zijn voor miljoenen. Kennelijk gaan we liever mee met subjectief cynisme, doorgaans van lui die tot voor kort het verschil niet zagen tussen een formule 1 en een ophaalbrug, aangespoord door hobbycoureurs op tv die de helm van Hamilton nog niet mogen dragen.
Naam:
GP Ami
Datum:
5 aug. 2021
Wel jammer dat deze miljoenenbusiness gedomineerd wordt door regels die niet zijn uit te leggen voor de neutrale toeschouwer.
Laatste nieuws: het schijnt dat Lewis te kampen heeft met een burnout. Hij is ook maar een mens, nietwaar. Er gloort nog hoop voor Max...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)