inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 1.798):

Staatkundig Gesubsidieerde Protestanten

Hoewel ze hier geen sluier hoeven dragen
zijn ze wél aan mannen onderworpen,
zeker als ze wonen in die dorpen
waar vrouwen niet om inspraak mogen vragen.

Men leeft daar nog in de verleden tijd,
't liefst op kosten van de overheid.

... de overheid moet haar steun aan de Staatkundig Gereformeerde Partij staken, omdat vrouwen niet volwaardig lid mogen worden, geen bestuursfuncties mogen bekleden en zich niet met partijzaken mogen bemoeien. De SGP beroept zich hiertoe op de bijbel. Volgens de rechtbank in Den Haag subsidieert de overheid vrouwendiscriminatie door haar jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro aan de partij ...

Schrijver: Geert Kruideren, 9 september 2005


Geplaatst in de categorie: snelsonnet

3.0 met 18 stemmen aantal keer bekeken 1.210

Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joke
Datum:
9 september 2005
Email:
brakaplanet.nl
Wat een klinklare onzin. Ik heb nog nooit gehoord van vrouwen die van hun man op KANTKLOSSEN moeten. Maar een vrije stem, door een vrouw, bij de SGP? Nou daar geloof ik niets van.
Naam:
WOLF
Datum:
9 september 2005
Email:
darkwolfhotmail.com
Beweren dat het gedicht niet aan de regels voldoet van het mini-sonnet, daar de regels één en vier het tiental overschrijden (eventueel dat de laatste discutabel hoogachtend is.) Aanhalen dat het gedicht kamscherend overkomt betreffende vrouwen die sluiers dragen of dorpelingen in het algemeen. Menen dat er iets creatiever met taal omgesprongen had mogen worden, om zodoende het werkje uit te diepen zodat het op zichzelf had kunnen staan zonder zwaar te leunen op het nieuwsfeit dat als fundament voor het werkje dient. Daar zou ik me in kunnen vinden.
Maar denken te bewijzen dat een dichter een ‘loser’ is op basis van een ‘appelpeervergelijk’ zonder bronvermelding, lijkt mij een nogal pijnlijke overschatting van ontegenzeggelijk meesterlijke advocaat-eigenschappen, Dick. Geert Kruideren is geen verliezer, hij is dichter maar vooral mens. Reacties horen in mijn ogen met respect voor en zonder schelden naar ‘de tegenpartij’. Hij die dat niet kan opbrengen kan inderdaad maar beter gaan kantklossen.
Dat vind ik.
Naam:
Dick
Datum:
9 september 2005
Email:
kortotiscal.nl
Geert is een verliezer: hij snapt niet dat wanneer vrouwen vrijwillig kiezen voor het lidmaatschap van deze partij dat de overheid zich daar helemaal niet mee hoeft te bemoeien. Gaat Geert ook alle plaatselijke kantklosvereningingen screenen of het daar allemaal zuivere koffie is?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)