inloggen

Eufemisme

Afkomstig van het Griekse woord euphèmia (geluk voorspellende woorden). Het gebruik van een verzachtend, verhullend, verbloemend woord of een aantal woorden in plaats van een of meer woorden die misplaatst, ruw of kwetsend zijn.

Gerelateerde inzendingen

Recht en Rechtvaardigheid

snelsonnet
4,2 met 5 stemmen 236
In Polen heeft slecht één partij de macht De vrije pers wordt openlijk gebreideld Elk oppositieplan wordt grof verijdeld Het democratisch denken omgebracht Recht én Rechtvaardigheid? Een eufemisme Het lijkt verdacht veel op het Krommunisme

Naamplaat, ( van een vriend )

netgedicht
4,2 met 21 stemmen 1.702
Je werd getest, veranderde van religie en van naam, ging op in vreemde kleuren, in de schaduwen van de universele geuren, daar bleef de waardigheid bestaan, als dichter niet gekwetst, je gaf niet op, liet zwaluwen hun roep niet schuwen, als aanzet tot een oorverdovend orkest, om...
pama 4 feb. 2009Lees meer…

Vies Woord

hartenkreet
1,5 met 20 stemmen 3.820
Begin nu niet te lullen, pak de dingen bij zijn woord penis, vagina en nog meer... zo poëtisch en toch fijn gruwelijker dan dit kan het niet zijn! Gebruik ze maar, eufemismen genoeg durf je er nog aan te beginnen? afgestraft voor obscene taal weeral voor de zoveelste maal!!

kinderen

netgedicht
3,0 met 6 stemmen 1.553
kinderen spelen hun stemmen worden één stem klaterend water

Terug naar index

Op dit moment bevat het dichtwoordenboek 294 woorden en begrippen die met de Nederlandse taal te maken hebben. Mocht je een woord of begrip niet tegengekomen, stuur dan een e-mail naar info@gedichten.nl. De redactie zal dan zo spoedig mogelijk dit woord of begrip aan de lijst toevoegen.