inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 4.664):

Late leerschool

Eén zelfde school. Van crèche tot middelbaar
Je hele schooltijd met één plek vertrouwd zijn
Hoe knus en comfortabel kan behoud zijn
't Is als een warme deken, jaar na jaar

Totdat je, als student, ervan gespeend wordt
En keihard in het heimwee-vak getraind wordt

... Per 1 januari wil de Rotterdamse scholengemeenschap Hugo de Groot een nieuwe onderwijsvorm gaan uitproberen, waarbij leerlingen van hun tweede tot hun achttiende jaar op dezelfde school kunnen blijven. In groep 7 wordt dan een voorlopige schoolkeuze gemaakt en in groep 8 krijgen de leerlingen de eerste lessen van leraren uit het voortgezet onderwijs (bron: NOS TT) ...

Schrijver: Ko de Laat, 1 oktober 2013

4.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 427

Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Frank Fabian van Keeren
Datum:
1 oktober 2013
Als oud leerling zal ik altijd een zwak houden voor 'de Hugo', zoals wij het noemden en nu, met de vrienden van toen, het nog steeds noemen. Maar die school heeft nogal wat tikjes gehad de afgelopen vijftien jaar. Toen ik er aankwam, was het een school die in hoog aanzien stond. Een soort 'Erasmiaans-light'. Dat was een van de redenen waarom ik er zelf graag heen wilde, ondanks dat andere scholen qua afstand meer voor de hand lagen. De fusie met het Olympus College (samen: Nieuw Zuid) heeft de school weinig goed gedaan. De veranderende samenstelling van de omgeving evenmin.
Na enige jaren, waarin er meer en meer ghetto-achtige taferelen plaatsvonden die je weleens in Amerikaanse films ziet, is enkele jaren geleden het roer radicaal omgegooid, waarop de school ook weer Hugo de Groot is gaan heten. In hoeverre de door jou aangestipte ontwikkeling een verbetering zal zijn moet blijken. Maar enige landelijke aandacht in de media verdient het oude college wel :)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)