inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 5.350):

Asielzoekersstroom

Ons continent kampt met ontvangstproblemen:
Alom verdrinking- en verstikkingsdood.
Het aantal immigranten wordt te groot -
we zullen stappen moeten ondernemen:

We krijgen hiér de opvang voor elkaar
OF helpen vrede op te bouwen dáár

... Er wordt verwacht dat de migrantenstroom naar West-Europa de komende maanden alleen maar zal toenemen ...

Schrijver: Hanneke van Almelo, 29 augustus 2015

3.0 met 8 stemmen aantal keer bekeken 278

Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
willem
Datum:
11 september 2015
kunnen al die jonge kerels na een militaire training niet terug naar hun geboorteland om dat te helpen bevrijden,of gaat het zo gemakkelijker?
Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
29 augustus 2015
Joanan, dank voor je reactie.

De lengte en het vuur in jouw pleidooi
die laten zien dat medemenselijkheid
jouw meningsvorming in de kwestie leidt.
En ik vind dat persoonlijk goed en mooi.
Naam:
Joop
Datum:
29 augustus 2015
Beide oplossingen zijn zelfs met alle goodwill van de wereld praktisch onuitvoerbaar, daar ligt juist het probleem. Ondertussen wordt er wel naar allerlei andere oplossingen gezocht en worden die ook uitgevoerd.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 augustus 2015
Als ik een Syriër was, dan zou ik ook alles doen om naar het vredige westen te vluchten, waar de overlevingskansen en de welvaart veel groter is. Het is onze menselijke plicht om onze broeders en zusters op te vangen en hoop en geluk te bieden, dat staat buiten kijf.
De vrede in die oorlogslanden bewerkstelligen is veel moeilijker, ook omdat die vechtende woestelingen zelf tot vredesinitiatieven moeten komen. Ze moeten zelf tot dat inzicht komen, want dat kun je hen niet bij brengen. Net zoals zogenaamd gediscrimineerden in hun eigen ziel moeten wroeten om hun slachtofferpositie te achterhalen en te verwerken. Oorlogsslachtoffers verdienen ons hoogst mogelijke hulp en aandacht. Bewuste oorlogsmakers zijn moeilijk te bestrijden, maar Amerika, Engeland, Frankrijk en zelfs Nederland doen wat ze kunnen. Rusland helpt eerdaags misschien ook mee om die ISS-ers de pan in te hakken. Apart hé, dat je die vluchtelingen niet naar Rusland ziet vertrekken! Ik vind je woord 'ontvangstproblemen' wel heel raak gekozen en de westerse angsthysterie van teveel kladlopers en uitvreters pure bevooroordeling. Ik weet persoonlijk wat het is om gestigmatiseerd en bij voorbaat uitgekotst te worden, ik zeg je, dat is vechten tegen de bierkaai en bijzonder bitter. Voor God is ieder mens evenveel waard en wij mensen zijn niet in staat om de waarde van een mens vast te stellen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)