Nederland snackland
Een knakworst, slavink? Toch een frikandel.
Ik hoor het knetteren; de olie walmt.
Hij heeft mijn reukorgaan al ingepalmd
en zet mijn denkvermogen buitenspel.
Had ik niet laatst een calciumtekort?
Nog eentje, voor ik vegetarisch word.
... Separatorvlees, het hoofdbestanddeel van frikandellen en andere snacks, wordt machinaal van het karkas af geschraapt, geperst en gemalen. Het bevat verrassend veel calcium en ijzer. De kwaliteit wordt nauwlettend bewaakt. Nederland blinkt blijkbaar uit in het procedé. Echter, de woorden separator, schrappen, persen en malen in het kader van vleesproduktie doen mij, als flexitariër, nog meer neigen naar een geheel vegetarisch dieet ~~~ www.volkskrant.nl/binnenland/zelfs-op-de-manier-waarop-we-frikandellen-maken-mogen-we-in-nederland-snackland-trots-zijn~a4509490/ ...
Schrijver: Hanneke van Almelo, 5 augustus 2017
4.7 met 3 stemmen
346 Er zijn nog geen reacties op deze inzending.