inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 7.289):

Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
JPA
Datum:
7 juni 2021
Twan Huys is niet bepaald de meest invoelende en empathische interviewer die ik ken. Zo staat hij denk ik ook niet te boek.
Zou een collega van hem, ik noem een Rob Trip, hetzelfde resultaat hebben bereikt? Wellicht met andere woorden, en misschien wat meer vragen, maar toch niet in dezelfde tijd. Bij Twan bekruipt me nogal eens het gevoel dat hij de trein van 1 uur moet halen.
Als kijker krijg je eerder een instant maaltijd voorgeschoteld waarbij de ingrediënten van ondergeschikt belang zijn. Die zijn immers al als argumenten op de redactie voorgekookt: een dubbele confrontatie, interactie in woord en beeld.
Zeker bij een kwestie met veel voetangels en klemmen, overheidsgelden van ons, belastingbetalers, weegt het belang van doorvragen des te zwaarder. Geen langdradig gekeuvel met alle gelegenheid tot ontsnapping en nodeloze uitweidingen. Dat is leesvoer - geen kijkvoer.
Naam:
Pé Dant
Datum:
7 juni 2021
Wat hebben we geleerd van het interview in Buitenhof met Sywert. Heel weinig vind ik. Een verschrikkelijke Twan Hyus (u weet wel die man die Holleeder een fraai podium gaf in zijn Collegetour) die elk antwoord van Sywert afkapte als het antwoord hem niet aanstond. Hakken, hakken, hakken. Vooral geen ruimte geven maar direct storend ingrijpen als iemand een uitleg wil geven over de gang van zaken. Alles voor de kijkcijfers. Op zijn knieën moest hij. Barbertje moet hangen was m.i. zijn enige drijfveer. Hebben we daar niet een mooi begrip voor? Oh ja “cancel culture”. Er lopen honderden Sywertjes rond in de wereld en deze vertolking is m.i. lang niet de slechtste.
Naam:
JPA
Datum:
7 juni 2021
Het is spijtig dat afgelopen zondag in Buitenhof geen VAR was of andersoortige factchecker. De gewiekste zelfverrijkingsmethode van activist S. past geheel in het plaatje van de astronomische winsten die miljardairs wereldwijd in de eerste maanden van de pandemie (2020) hebben geboekt. Zie Ramsey Nasr, De Fundamenten (2021),
p. 88-89. Lees en huiver...
Naam:
Fac Totum
Datum:
7 juni 2021
Gemist, maar bij de NOS alsnog gezien,
Zat jij in Buitenhof je in te dekken
Voor als je twee kompanen zouden lekken
Je zei 'Dit is wat ik eraan verdien'

Zo schiep je je een uitvlucht als motief
Dat was niet transparant, voor wie goed keek
Publiek geld zit in huis en hypotheek
Jou past geen mea culpa, sluwe dief

Wie plundert nou de staatskas voor zijn vrienden?
Ex-activist en lobbyist Van Lienden

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)