inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 7.570):

Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Jan Bontje
Datum:
7 mei 2022
De solidariteit van het Westen met Oekraïne moet nog intenser worden.
Dichters kunnen daar een kleine bijdrage aan leveren door het in hun poëzie op te nemen voor dit volk dat op russonazistische wijze wordt verkracht en vermoord.
LEVE OEKRAÏNE
Naam:
Maxim
Datum:
17 maart 2022
Soms vraag ik me ook weleens af, Rala, wat herhalingen van zetten in de vorm van uitweidingen en analyses hebben uit te staan met poëzie, lyriek, verzen en ander beeldrijke, klankrijke woorden.
Liever hoor ik dan holfrazige, woordenrijke klanken, een partituur zonder noten, bladvulling, een bladstollend notenschrift, een blatafel, niet ter leringe, doch ter vermaak...
Naam:
Ralameimaar
Datum:
16 maart 2022
Ik dacht dat dit een gedichtensite was en niet om je voor of afkeuren van sommigen herhaaldelijk te etaleren
Naam:
rachel
Datum:
15 maart 2022
Erg goed gedicht. Ik zelf moet een opdracht voor school doen waar ik gedichten moet schrijven... enige tips?
Naam:
Jan Bontje
Datum:
14 maart 2022
@Bet Weter;
Ik ken niet alle Poetins (jij wel?), maar het lijkt er idd op dat alleen die ene zieke geest in het Kremlin niet deugt (oorlogsmisdadiger, dictator).
Zijn familie ken ik niet.

Tot de Russen zou ik willen zeggen: protesteer, demonstreer, deserteer. Dicht, en open de deur naar de wereld - met miljoenen, dan stort de leen dictatuur in. Als jullie machtige arm het wil, ligt de hele Poetinmachinerie stil.
Naam:
Bet Weter
Datum:
14 maart 2022
De meeste Poetins deugen gelukkig Jan
Naam:
Jan Bontje
Datum:
14 maart 2022
Rusland pakt nu zelfs voorstanders van Poetin op, zodra het vermoeden bestaat dat het mogelijk tot een vorm van protest zou kunnen leiden...

Daarom wordt elk protest, hoe miniem ook, hard de kop ingedrukt. Zelfs als er alleen maar het vermoeden bestaat dat je tegen de oorlog bent of zou kunnen zijn, word je gearresteerd. Afgelopen weekend zijn ongeveer 5.000 mensen opgepakt - en één fiets.
Zelfs voorstanders van Poetin moeten nu oppassen.
Iemand met een papier met daarop de tekst "twee woorden" werd meteen opgepakt. Een vrouw met een gele tulp in haar handen werd onmiddellijk opgepakt.

Poetin is compleet krankzinnig geworden. En als een krankzinnige aan de atoomknop zit, dan is de kans op de derde wereldoorlog héél groot. Een vergissing of communicatiefout kan al fataal zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)