inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 7.626):

Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Jan Bontje
Datum:
10 mei 2022
Ik help het je hopen, Maxim.

Maar al zal hij zijn doel - een Euraziatisch Rijk van Portugal tot Wladiwostok - niet bereiken, poetin kan wél net als zijn Duitse voorganger, Adolf Hitler, voor tientallen miljoenen doden zorgen onderweg naar dat onbereikbare doel...

Laten wij intussen niet versagen en gedichten blijven schrijven.
Naam:
Maxim
Datum:
10 mei 2022
Beste Jan, kan een eind meegaan met je solidariteit, zeker als die ingegeven is uit pacifistische motieven. Wapengekletter mag ook dan onvermijdelijk zijn, het is nu al gaande, en wel in de vorm van - zelfs zware - wapenleveranties uit (m.n. EU-) Navolidstaten.
Naar verluidt is de Russische troepenmacht danig geslonken. Moskou heeft nu al problemen met recrutering en logistiek.
Als je dat in aanmerking neemt hoeven we alleen maar bang te zijn dat de Kremlinzot op verkeerde rode knoppen drukt....
maar of het Groot-Russisch rijk dat hem voor ogen zweeft nog überhaupt levensvatbaar is....
nee, ik denk dat de vredelievende burgers tussen de Atlantische en Grote Oceaan niet bang hoeven te zijn, alleen bezorgd...
over energietekorten en een uit de hand lopende inflatie.
Naam:
Jan Bontje
Datum:
9 mei 2022
Goed gedicht.

De solidariteit is inderdaad niet voldoende.
We hoeven niet bang te zijn dat Poetin meer steun aan Oekraïne zal opvatten als provocatie, want het simpele bestaan van de staat Oekraïne was hem altijd al een doorn in het oog en hij zal pas stoppen als dat land weer is ingelijfd bij Rusland. En ook daarna zal hij zijn uiteindelijke doel - een Russisch wereldrijk van Portugal tot Wladiwostok - blijven nastreven.
Dus: steun in allerlei vormen aan Oekraïne uitbreiden en elke druppel olie en iedere molecuul gas tegenhouden. Alle gelden en goederen van Rusland en Russische plutocraten in Europa en Canada en de VS en zoveel mogelijk andere landen, echt afpakken en het geld storten op de rekeningen van een herstelfonds voor Oekraïne en een steunfonds voor de armen in Europa en de VS enz. Onroerend goed en roerend goed in beslag nemen, verkopen en ook de opbrengst daarvan aan die steunfondsen schenken.
Oekraïne so snel als organisatorisch enz. mogelijk is, lid maken van de EU en van de NAVO.
Russen die het land ontvluchten, in de gelegenheid stellen (na veiligheid-checking) mee te strijden tegen Rusland als journalist, analist, vertaler, IT deskundige, enz.
Hoewel ik pacifist ben, pleit ik voor meer militaire steun en indien nodig manschappen aan Oekraïne, want een land dat door russonazi's wordt aangevallen heeft recht op (bijna onvoorwaardelijke) steun. De enige voorwaarde is dat Oekraïne toezegt het lidmaatschap van de EU in de Grondwet op te nemen.

LEVE OEKRAÏNE!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)