inloggen

Snelsonnetten

snelsonnet (nr. 1.869):

Spandoek

Een spandoek is een teken aan de wand
Zolang daarop de waarheid wordt gesproken,
Maar Rita heeft het vuur niet aangestoken,
Dus past haar geen verwijt van moord en brand.

Nee, doe haar liever fijntjes uit de doeken
Hoe zij moet omgaan met asielverzoeken.

... De politie heeft op veel plaatsten spandoeken verwijderd, die beledigend zouden zijn voor minister Verdonk ...

Schrijver: Driek van Wissen, 20 november 2005


Geplaatst in de categorie: snelsonnet

3.0 met 30 stemmen aantal keer bekeken 2.503

Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
merlin
Datum:
30 november 2005
De Nederlandsche Cultuur gaat ten onder aan import en gebrek aan gezond zelfbewustzijn oftewel gezond chauvinisme.
Het is in de economie niet anders: bad money drives out good money. Bad values and language drive out good values and language.
Hoe lang duurt het nog voordat we beseffen dat naties niet zomaar (zonder samenhang) ontstaan zijn en (individueel) onderscheid maken een volstrekt natuurlijk iets is. Mits natuurlijk niet ten nadele van anderen. Multi-cultureel is niets anders dan een statisch begrip zonder kwalitatieve inhoud indien multi-cultureel nodig is om een samenleving te typeren is die typering al fout (...). Internationale samenwerking is iets anders dan integreren of assimileren. Gesteld al dat dat zou kunnen met grotere aantallen. 4 miljoen allochtonen op 16 miljoen mensen dus slechts 12 miljoen nederlanders (...!?) is geen gering aantal.
Verschillen tussen mensen dusdanig klein (of groot) zijn dat we (dagelijks) terecht verkiezen wie we wanneer willen spreken, zien of toelaten in ons (prive-) leven. Op macro-niveau moet dat niet anders zijn: passen mensen zich niet aan dan is dat een gebrek ten opzichte van de gast-samenleving. Integreren is een keuze die enkelingen niet hebben en grotere groepen kunnen zich veroorloven niet te willen. Of kunnen niet. Hoe dan ook: sinds de komst van de toenmalige gastarbeiders is nooit gewaagd in te schatten hoe we 3 generaties verder met elkaar zouden kunnen leven. Dat a-selectieve (non-) beleid heeft zich inmiddels als failliet bewezen. Amsterdam terug aan de Nederlanders en geen mensen toelaten die niet door en door vernederlandsen kunnen of willen.
Ook een teveel aan media-rotzooi (al of niet vertaald) uit de VS dienen in dit verband geweerd te worden. De normen en nonverbale patronen van hele groepen jeugdigen (TMF ed. - kijkers) is al ver verwijderd van de gemiddelde amerikaanse samenleving laat staan van de hollandsche!
Streng toelatingsbeleid dient nationale problematieken daar te (laten) liggen waar ze thuishoren: in het land van herkomst.
Dan kunnen we weer veilig over straat en hoeven we ook niet de Boeschiaanse (nadenkertje?) strafrechtelijke politiestaat ongemerkt in nederland te importeren met foute opsporingsmethoden (uitlokking; afkoop van aanklachten door deelbekentenissen).
Ongetwijfeld zal niet iedereen het met me eens zijn maar laat het bij die vaststelling en tracht niet bovengenoemde stellingen met demagogische termen te overladen. Respect moet ook voor deze mening mogelijk zijn.
Naam:
Catharina Blaauwendraad
Datum:
29 november 2005
Rita Verdonk is, evenals als minister wis en waarachtig wel verantwoordelijk voor de omstandigheden waaronder asielzoekers worden opgevangen:

- Donner en Verdonk hebben OPZETTELIJK geweigerd om zorg te dragen voor de noodzakelijke bouwtechnische voorzieningen om het complex voldoende brandveilig te maken.

- Donner en Verdonk hebben OPZETTELIJK geweigerd om zorg te dragen voor een centraal deurontgrendelingssysteem, zoals aanbevolen.

- Donner en Verdonk laten OPZETTELIJK dit soort vreemdelingdetentiecentra zo goedkoop mogelijk draaien, met zo weinig mogelijk personeel, en zijn zo rechtstreeks verantwoordelijk voor de personele onderbezetting in de nacht van de Schipholbrand, en alles wat daar verder nog is misgegaan.

- Aldus hebben Donner en Verdonk WILLENS EN WETENS het toerekenbare risico genomen dat er doden en gewonden zouden vallen bij een brand.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)