inloggen
dichtwoordenboek

Autumn Leaves

snelsonnet
afbeelding
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 4
Jurassic Park, E.T., A Bridge Too Far,
The Lion King, James Bond, The Great Dictator,
The Sound of Music, Jaws, The Aviator,
Titanic, Harry Potter, Avatar....

Het klappen van de zeis

gedicht
afbeelding
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 63.249
Dood: daar schrik je
niet meer van. Opa,
mamma's oma en oom Gijs.
Twee katten, een hond...

Wanneer de zon …

netgedicht
afbeelding
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 3
Wanneer de zon …
Als de zon het land te rusten kust
en het nachtduister de avond begroet,
ben ik mij wel heel pijnlijk bewust...

eensgezinden

hartenkreet
afbeelding
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1
laten we nou eens delen
ja zelfs met zovelen
dat het ons wel kan schelen
laten we nou eens inzien...

Afscheid II

poezie
afbeelding
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 4.113
Ik ga op weg
en laat mijn huis
verdonkren
in het avondrood...

Laatste nieuws:

VERS GEKRUID

Na 'Lichte en bonte gedichten' (Liverse,2015) is nu 'Vers gekruid' verschenen, de tweede lightversebundel van onze snelsonnettendichter Inge Boulonois.

Het feestelijke boek - verlucht met kleurige illustraties - bevat honderd gedichten, de beste van de laatste vijf jaar.

De onderwerpen in 'Vers gekruid' zijn aantrekkelijk divers: van wetenschap tot politiek, van muziek tot kunst, van liefde tot taal, van appetijt tot de natuur.
De dichter beperkt zich niet tot traditionele versvormen als sonnet, kwatrijn, snelsonnet, ollekebolleke en sonnettine, ook trakteert zij de lezer op pictovers en stripgedicht.

De inhoud vormt een licht verteerbare maaltijd. Inge Boulonois lardeerde de bundel rijkelijk met poëtische namen van coryfeeën als Patty Scholten, Kees Stip, Drs. P, John O-Mill, J.C. Bloem, Driek van Wissen en Annie M.G. Schmidt, door wie zij zich tot min of meer verholen lofdicht liet inspireren.

Vers gekruid, (MijnBestseller, 2020) 112 blz. € 19,50, ISBN 9789403602837
www.mijnbestseller.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=inge_boulonois

Bij elke boekwinkel te bestellen!
Redactie, 31-07-2020
Het gedicht 'Op weg naar de horizon', dat Albert Weijman 7 augustus 2015 op onze site heeft geplaatst, is het fotogedicht van juli 2020 geworden op de zich steeds opnieuw vernieuwende natuursite van Mira Diels en Dick Hoogenboom.

Ga er nu heen en laat je in deze zomermaand verrassen!
htts://www.dickenmirahoogenboom.nl
Fotoredactie, 01-07-2020
De 28ste editie van de schrijfwedstrijd voor amateurs, de Raadselige Roos van Literair Café Venray staat op het punt van beginnen.

Wij nodigen weer alle Nederlandstalige amateurdichters en -prozaschrijvers in Nederland en België uit om deel te nemen. Deelnemen kan door vóór 1 oktober 2020 een gedicht en/of prozaverhaal in te sturen naar raadseligeroos@literaircafevenray.nl.
Het thema van de Raadselige Roos 2020 luidt: ‘dwarsliggers’.
Dit thema is verplicht voor alle inzendingen, zowel proza als poëzie.
De Raadselige Roos biedt een uniek podium om eigen literair werk aan een deskundige jury en een literatuur minnend publiek voor te leggen. Het volledige regelement staat op onze website: www.literaircafévenray.nl.
Een gedicht moet uit minimaal 50 en maximaal 150 woorden bestaan.
Een verhaal uit minimaal 500 en maximaal 1500 woorden. Zowel uw ingezonden gedicht en/of prozaverhaal mogen niet eerder gepubliceerd zijn en in het Nederlands of Vlaams geschreven zijn. Inzendingen voor deelname kunt u uitsluitend per e-mail sturen naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl

Het inschrijfgeld voor deelname aan de Raadselige Roos 2020 bedraagt € 20,- per inzending. Bent u op 1 oktober 2020 nog geen vijfentwintig jaar, dan bedraagt dit € 10,-. Het verschuldigde bedrag dient overgemaakt te worden op de bankrekening van Literair Café Venray: NL 46 RABO 0132594250 onder vermelding van ‘Roos 28, uw naam en woonplaats’.
Evenals in de voorafgaande jaren worden de door de vakjury’s gekozen gedichten en verhalen van de winnaars van de eerste, tweede en derde prijzen en de genomineerden, vijf in de beide categorieën, samen met een passende beeldend kunstwerk in kleur, in een mooie bundel, Raadselige Roos 2020, gepubliceerd.
Ook het gedicht van de door de publieksjury gekozen winnaar en eveneens van vijf genomineerden worden met een beeldend kunstwerk gepubliceerd.
De drie eerste prijswinnaars ontvangen een bronzen trofee, boekenbon van € 30,- het juryrapport en een boeket ‘Rooyse’ rozen.
Ons streven is om een feestelijke bijeenkomst op een zondag in januari 2021, om 11.00 uur in de Venrayse Schouwburg te organiseren. De uiteindelijke datum, plaats en tijdstip zullen tijdig aan alle deelnemers meegedeeld en op de website van Literair Café Venray vermeld worden.
Voor informatie over de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos 2020 kunt u terecht op onze website www.literaircafevenray.nl, met vragen op raadseligeroos@literaircafevenray.nl
Raadselige Roos, 01-06-2020
Het gedicht 'Broeden voor niks?', dat An Terlouw 10 juni 2017 op onze site heeft geplaatst, is het fotogedicht van juni 2020 geworden op de natuursite van Mira Diels en Dick Hoogenboom.

Ga er nu heen!
htts://www.dickenmirahoogenboom.nl
Fotoredactie, 01-06-2020
Meer laden...