inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

hartenkreet (nr. 20.603):

Incest

Dit gedicht is opgedragen aan alle mensen die slachtoffer zijn geweest van dit vreselijke feit of die dit momenteel nog zijn.
Praat erover en verlicht je verdriet door een eind te laten maken aan deze vreselijke gebeurtenis.
En dit kan je niet alleen, vraag hulp, blijf er niet mee lopen!!!


In stilte genomen

Niemand mocht erachter komen

Consequent gezwegen

En elke keer denkend het zal wel aan mij hebben gelegen

Stilte, schaamte, schuld bepaalden mijn bestaan

Treurig dat ik achteraf pas besef wat mij is aangedaan...

Schrijver: Cindy Köhlman, 13 augustus 2007


Geplaatst in de categorie: emoties

3.0 met 22 stemmen aantal keer bekeken 2.116

Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Ria Huyps
Datum:
15 juni 2014
ik kan me hier helemaal in vinden ja ik ben ook slachtoffer en ja ik leef er nog steeds ook op dit moment het achterhaalt me nog steeds het verpest mijn leven hij heeft mijn leven voor altijd getekend en besmeurd. Ik voel me vies en minderwaardig en mis een stuk van mijn jeugd hij heeft me alles afgenomen door dit ja door dit hoe het verder moet weet ik nog niet maar dat ik verder moet dat weet ik zeker ik hoop dan ook dat vrouwen en meisjes die dit nu ook nog overkomen naar de hulp zoeken en aangifte doen ja zoek hulp dit moet stoppen want je vader is niet je vriendje maar hij hoort je te beschermen en niet te misbruiken. en te mishandelen en te haten.
Naam:
cindy s
Datum:
19 december 2007
Ik kan me in dit gedicht prima verplaatsen, iemand heeft mij ook iets dergelijks aangedaan. Ik ben 27 en loop al 19 jaar rond met mijn geheim, omdat het mijn familie (ouders vooral) kapot zou maken als ze wisten wie dit me aangedaan heeft. (Dit ter uitleg bij mijn reactie, niet om zielig te zijn ofzo). Maar je hebt gelijk in je gedicht, het beïnvloedt je zozeer dat je niemand iets meer durft te vertellen over jezelf. Want jij bent (volgens je gedachtengang althans) de schuldige.....
Naam:
de schrijfster Cindy
Datum:
26 augustus 2007
Zelf heb ik het gelukkig niet meegemaakt, maar in mijn omgeving zijn er een paar mensen en hierdoor werd ik geínspireerd om dit gedicht te schrijven. Heel veel sterkte toegewenst met de verwerking ervan. Je kan het.
Naam:
Shirley Jane
Datum:
23 augustus 2007
Ik ben een vrouw van 46, ik weet precies wat je hiermee bedoelt en hoe jij je voelt. Heb er zelf meer dan 40(!)jaar mee rondgelopen. En inderdaad, gedeelde smart is halve smart.
Jij ook heel veel succes en sterkte.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)