inloggen
voeg je hartenkreet toe dichtwoordenboek

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 47351):

Als we het oude een plaats hebben gegeven

Pijn, verdriet, wanhoop, lijden in het het leven, dat is het trainingsprogramma wat ons wijzer of kapot maakt, het leven kan ons maken of breken.
De mooiste zielen op deze aarde lijden het meest, het is aan ons hoe we er mee omgaan.
Zullen we er van leren of blijven we in een negatieve cirkel rouleren.
Als jij jouw verleden kan accepteren en beseft dat het oude verhaal al achter de rug is, dan kan je het oude boek sluiten.
Als het oude boek is gesloten dan kan je aan het nieuwe boek beginnen, een boek waar jij jouw wijsheden in kunt) vertonen die je hebt opgedaan in het verleden.
Door al de pijn, door al het verdriet, de problemen en de wanhoop die je hebt ervaren ben je nu veranderd, dat zijn de levenslessen die je hebt meegekregen, die je hebben gevormd tot wie je nu bent.
Je kunt wel met een masker door het leven gaan en alles verbergen, je kunt je hart achter een muur verstoppen zodat niemand je meer kan raken, maar denk je dat het je gelukkig zal maken?
Wat je ook kan doen is gewoon het leven accepteren en zeggen "krijg de tering maar, ik ben ik, ik ben mezelf, mensen hebben mij zoveel pijn en verdriet gedaan maar nu ga ik verder!".
Genoeg is genoeg,"ik heb voldoende geleerd om voor mijzelf te kiezen".
Hou je cirkel van mensen klein, durf andere mensen te vertrouwen en als iemand dat vertrouwen beschadigd, dan kan hij gelijk opzouten.
Het leven maakt ons wijzer en sterker, wijsheid houdt in dat je het verleden hebt geaccepteerd voor wat het is en niet meer dezelfde fouten zult maken die je in het verleden al hebt ervaren.
Wijsheid houdt in dat je van jezelf hebt leren houden en gelooft in jezelf, dat je voor jouw dromen gaat en niks of niemand je van jouw pad laat verdrijven.
Als ik terugkijk naar mijn verleden dan kan de toekomst alleen maar beter, de moeilijkste dingen van het leven die heb ik al meegekregen.
Mensen zeggen wel eens dat ze weer jong willen zijn met de kennis die ze nu hebben.
Maar die kennis die heb je nu door de lessen uit je verleden, gebruik deze kennis voor het nieuwe boek dat je nu gaat schrijven.
Het leven is een training voor het mooiste deel dat we kunnen beleven, maar het nieuwe leven kan pas beginnen als we het oude een plaats hebben gegeven.


Zie ook: https://m.facebook.com/profile.php?id=1386828264961457

Schrijver: Hardcore Dragon, 10 jan. 2016


Geplaatst in de categorie: algemeen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 261Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)