inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

hartenkreet (nr. 57.305):

Spoken

Er zwerven vreemde spoken
Op deze dichterssite
Ze stelen aantal weergaven
De zware en de light

Ik heb er een betrapt
Het gebeurt om middernacht
Op de teller stond een 0
Daarvóór stond er nog 8

Ik dacht er zal een storing zijn
Het komt wel weer terug
Maar ze komen niet vanzelf
Niet langzaam, ook niet vlug

Nu staan gedichten op een nul
Met stemmen op een zeven
Dat komt niet door magie van mij
Maar spoken die hier zweven!

... Vroeger was alles beter en de techniek staat voor niets, zolang er geen storingen zijn.

Zo kon je 'vroeger' op de naam van een schrijver klikken of diens biografie, en dan kon je alle schrijfsels van diens hand vinden in een lijst onder elkaar. Was de lijst aan een nieuwe pagina toe dan klikte je gewoon verder en kreeg je de overige inzendingen van dezelfde schrijver. Nu gaat dat hooguit één keer goed en daarna verschijnen willekeurige inzendingen van meer schrijvers. Hoogst merkwaardig en zeer irritant voor de gebruikers van de site. Dit euvel bestaat al enige tijd, een jaar of twee, en ik kan er niet aan wennen.

Ook het feit dat je onbeperkt kunt stemmen op een inzending, schiet zijn hele doel van de waardering voorbij. Om persoonlijke redenen die met de inzending zelf vaak niets te maken hebben, blijft een vinger geregeld op een hoge 5 ster waardering of op een 1 ster lage waardering hangen. Waardoor bij een 3 keer gelezen inzending 30 waarderingen kunnen staan. Het maakt het hele waarderingssysteem volkomen ongeloofwaardig. Of we terug moeten naar 'vroeger', toen men alleen kon stemmen door in te loggen met 1 stem per ingelogd account, geen idee of dat wijs is, want niet iedere lezer heeft een account of wil er een maken. Maar hoe het nu gaat, is weinig zinvol. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat de laatste tijd om middernacht de teller van het aantal weergaven bij een willekeurig (?) aantal inzendingen op nul wordt gezet. Zéér vreemd...

Tot slot konden we 'vroeger' al onze eigen inzendingen als schrijver in één document downloaden vanuit ons eigen account. Dat vond ik een mooie service van de site die ik al een aantal jaren nu mis.

Er zullen ongetwijfeld redenen zijn geweest voor de technische aanpassingen de afgelopen jaren. Maar met respectvolle terugblik moet ik constateren dat niet elke verandering een verbetering was. Mocht daar nog opnieuw naar gekeken kunnen worden, dan zal mijn dank, als vaste schrijver en lezer van deze site, groot zijn.

Bij deze het verzoek aan onze wijze redactie om het bovenstaande door te geven aan de technische ondersteuning van deze mooie site met zoveel gewaardeerde inzendingen, die het verdienen dat hier opnieuw naar gekeken wordt.

Zie ook onderstaande link voor de hartenkreet met reacties op nederlands.nl

Illustratie afkomstig van wikimedia commons. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/03/Sp%C3%B6ke%2C_av_alers.png ...


Zie ook: https://www.nederlands.nl...kreten/hartenkreet/151962.html

Schrijver: Gabriëla Mommers, 18 januari 2023


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 5 stemmen aantal keer bekeken 120

Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Pitsikato
Datum:
23 januari 2023
Fijn dat ik deze hartenkreet tegen kwam. Het verklaart duidelijk wat er met de waarderingen en het aantal views mis is en dat de redactie hier inderdaad iets aan moet laten doen. Want deze hartenkreet heeft nu 5 sterren met 2 stemmen (1 van mij), maar is slecht 1x bekeken en heeft bovendien al 3 reacties?
Naam:
J. Bakx
Datum:
22 januari 2023
Kan niet anders dan me aansluiten bij bovenstaande, terechte klaagzangen !!
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
21 januari 2023
Het gebeurt inderdaad om klokslag middernacht, Max. Wat ik zie op meerdere tabbladen op beide sites is, dat er rond de datum van 12 januari iets mis is gegaan. Inzendingen van vóór die datum krijgen klokslag middernacht het aantal weergaven terug van 11 of 12 januari. Iedere nacht weer, sinds 12 januari dus. Inzendingen van ná 12 januari krijgen klokslag middernacht allemaal 0 weergaven. Iedere nacht weer. Het maakt niet uit hoeveel weergaven die dag op de teller stonden. Dit betekent dat alle weergaven op de site sinds 12 januari opgegeten worden door het middernachtspook. Zo zullen we de technische storing maar noemen. Hopelijk kan dat spook gebusterd worden door de technische ondersteuning van de sites. Dan hebben we als schrijvers weer het gevoel gelezen te worden. Want als we niet gelezen worden, waarom zouden we dan onze pennevruchten nog insturen? Zowel het aantal weergaven, als ook de waarderingen in sterren en de reacties, zijn allemaal bemoedigend voor de beginnende of vastgelopen schrijver. Nieuw talent wordt gestimuleerd. Writersblocks worden doorbroken. Ik hoop dat de technische ondersteuning de waarde voor de site gaat zien van deze waarderingstools. En dat we elkaar hier nog lange tijd als schrijvers en lezers mogen ontmoeten.
Naam:
Max de Lussanet
Datum:
18 januari 2023
Alles van waarde is weerloos
Maar hoe weerloos is alles van waarde
Wat een webmaster bijeen vergaarde
En zich afvraagt wat is hier weer loos?

O Mensch, ict'er, gib Acht
Voor die donkerslag om middernacht!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)