inloggen

biografie: John Loopstra

Ik ben in 1960 in Eindhoven geboren. Heel mijn jeugd verzon ik al verhaaltjes, die ik vanaf mijn twaalfde ben gaan opschrijven. Vanaf mijn 18e zijn daar de gedichten bijgekomen.

In 1974 zijn mijn ouders gescheiden en als gevolg daarvan leek mijn leven uit elkaar te vallen. Ik schrijf om mijn leven te begrijpen (gebruik de gedichten als het ware als een dagboek om te bestendigen wat ik over mezelf leer) en wil graag met de wereld delen wat ik geleerd heb. Ik ben een zoon van een (technisch) vertaler Engels en een kunstenares (Nel Verhoeven, Eindhoven, 1932). Ik heb Engelse Taal- & Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam (1982-1988) gestudeerd en heb lang voornamelijk in het Engels geschreven (om meer afstand te hebben van het onderwerp).

Na een faillissement in 2012 ben ik in 2013 (in navolging van mijn vrouw - medestudente met wie ik in 1987 in Amsterdam ben getrouwd) nog uitsluitend in het Nederlands gaan schrijven. Begin 2017 ben ik er (na bijna 57 jaar, dus) achtergekomen dat ik een alleengeboren tweeling ben, waardoor veel pas echt op zijn plaats begon te vallen. Tegelijkertijd bleek ik al mijn hele leven met een maagprobleem rond te lopen, een probleem dat veel heeft veroorzaakt, maar waar ik niets van afwist. Dat maagprobleem is inmiddels na een operatie geheel genezen, maartegelijkertijd heeft het ook veel verklaringen gebracht... In het dagelijkse leven werk ik sinds 1994 werkzaam als boekhouder, van 1998 tot en met 2012 als zelftandige (met personeel). Na het faillissement heb ik mijn klanten en mezelf ondergebracht bij een middelgroot administratiekantoor, waar ik nu hetzelfde werk in loondienst doe.


Inzendingen van deze schrijver

7 resultaten.

de rest van een zin

netgedicht
In de nacht wacht het weerzien,
weerlichtend in de dromen,
met het oude lichaam als de dag slaapt.
In die onbereisbare stad dwarrelt hier en daar...

stilte s.v.p.

netgedicht
Een Mirage raast over,
laag op de nabrander,
bulderend door mijn bier,
op weg naar zijn zachte thuis?...

Siobhán

netgedicht
Een rib uit mijn lijf,
toen jij achterbleef
in de arena van de ziel.
Geen wonder dat ik...

Mijn weg door de wereld

netgedicht

Na een lange reis
(tol en schatting inbegrepen
in de kostprijs)...