inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

hartenkreet (nr. 45.864):

Agenda van een moeder in de schuldhulpverlening

Een dagboek van een miljardair is wel zo vreselijk vulgair dat een dame in mijn omgeving spontaan moet overgeven. Zelfs dat kan ze zich niet permitteren van de twee maaltijden op slechts 1 dag. Gebonden aan een rolstoel haalt ze netjes elke week €50 op om van te leven. Ik zeg niet " eten" want dat is te weinig.

Een knul ( zoon) in de groei vervolmaakt haar gezin, het simpele begin van de dag is een kom melk, aangelengd met water, wat poeder erin, geen suiker een stevig waterig ontbijt. Een kopje koffie, voor hem een kopje thee, tweemaal doen met een zakje en zo drinkt zij koffie kopje twee, heeft nogmaals water door laten lopen, oké het is wat flauw toegeven, maar het smaakt naar koffie, ze moeten nu overleven.

Een kaakje geknabbeld tijdens het drinken, we redden het; laat even bezinken. Dan komt de boterham, beiden eten er twee, geen boter een lik pindakaas aan slechts 1 kant, sla hem dubbel want, zo doe je langer met een pot. Opnieuw een beker melk met alweer: de helft halfvolle melk en de rest water. Schatje luister eens, de aardappels zijn €0.99 voor 5 kilo, die gaan we even halen, doen we de hele week mee, pakje zuurkool zal ik halen, maak een prak voor drie dikke dagen. Met de scootmobiel op sjouw en binnenhalen heel gauw.

Neem een kan melk meteen mee die ik aan kan lengen, als ware het er twee. Wc papier moet even wachten, maar weet je, ik moet langs het ziekenhuis, ga daar naar de wc en neem meteen een rolletje mee, dat merken ze daar toch niet en ziekenfonds is betaald hè. Het enige wat moeder niet ontzegt is een pakkie shag maar das niet slecht, want je moet ergens je frustratie aan kwijt kunnen.

Van vorige week had ze nog wat statiegeld flessen, zal de jongen eens verwennen en koopt twee van de goedkoopste zakken chips. Eenmaal thuis, zittend voor de buis haalt ze haar tractatie tevoorschijn, een brede lach glimt over zijn snoet, mamma, dat doe je goed,maar kan het wel eigenlijk? Een dagboek van een miljardair kan nimmer zo boeiend zijn, als dit verslag van een moeder die elke keer naar de voedselbank moet.

En toch gebeurd het.

... Verslag van een moeder in de schuldhulpverlening ...

Schrijver: An Terlouw, 18 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 161

Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)