inloggen
voeg je hartenkreet toe dichtwoordenboek

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 52894):

SPIEGELBEELD

jij bent niet jij, want
jij bent mij en ik ben jij -
eeneiige tweeling!

... Mijn broer en ik zijn een eeneiige tweeling. Onze ouders beweerden altijd, dat de eerstgeborene, de jongste was en de tweede geborene de oudste. Zou te maken hebben met een oude wet, wie koning zou worden bij de geboorte van een tweeling in een koningshuis, om ruzie te vermijden.

Het zal voor ons een eeuwige vraag blijven, wie 'werkelijk' de oudste of de jongste is... Feit is dat mijn broer 15 maanden legerdienst heeft volbracht en ik na twee dagen naar huis gestuurd werd, daar wij met drie broers zijn en de derde (ik dus, als jongste genoemd van de tweeling!) broer vrij was van legerdienst gesteld werd... Hiervoor zijn ze voortgegaan op de volgorde (?) van inschrijving in het geboorteregister bij de gemeente. Vermits ze ons na al die jaren nog steeds niet uiteen kunnen houden, hoe zouden ze dat dan eertijds vlak na de geboorte wel kunnen doen hebben, temeer omdat dat de meeste mensen onze namen steeds (nog) verwisselen en dan weet je het helemaal niet meer hé (?)

Heel ons leven al hebben we de voor- en nadelen gedeeld van het tweeling zijn...
Mijn broer heet Daniël en ik Guido. Als ze onze naam verwissel(d)en zeg ik steeds: "noem ons toch 'Guida', dan ben je altijd juist..." Haha…

Voilà, dit eeuwig twijfelgeval over onze geboorte, levert dan toch een mooie haiku op! ...

Schrijver: Guido De Pelsmaeker, 15 mrt. 2019


Geplaatst in de categorie: haiku

3,5 met 2 stemmen 132Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)