inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

hartenkreet (nr. 15.134):

Vragen voor de dagdroom

Misschien is het vandaag een goede dag om een verhaal te schrijven, een gedicht of misschien wel een heel boek. Misschien is het meer een dag om te wandelen, te fietsen of te liggen in de zon. Of wie weet kan ik vandaag beter in mijn bed blijven liggen zodat de tijd vanzelf verstrijkt. Soms is het zo gemakkelijk om de verkeerde keuze te maken dat er geen mogelijkheid is te kiezen voor de juiste weg.

Eén voor één komen de letters op papier, wat staat er, waar gaat het over, is er een verband tussen de letters die woorden worden of de woorden die een zin vormen?
Leeg blijft het papier niet, maar het zal ook nooit spreken. Dagdromen.

Ben ik het die nu schrijft, de lege onderdelen op papier opvult met stromende gedachten? Ben ik het die het leest, mijn zinnen die woorden waren, mijn woorden die letters waren waar komt het vandaan?

Is het ooit goed, zullen de vragen ooit antwoorden zijn of blijft alles leeg. Kies je voor de keuze of maakt het toeval de beslissing. Wanneer is het ultieme moment op de keuze te maken, en wie veronderstelt dat het goed of fout is, vol of leeg. Vragen.

Schrijver: Carolien, 4 november 2005


Geplaatst in de categorie: tijd

2.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 538

Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)