inloggen

Sinterklaasjournaalcomplottheorie

snelsonnet
4,3 met 7 stemmen aantal keer bekeken 135
Uit Smyrna kwam hij. Toch? Hoezo dan “Spanje”!?
Was Ozosnel waarachtig “aan de haal”!?
Confusie in het Sinterklaasjournaal?
Een “kinderfeestje”? Wél verdacht veel franje……

Jong als kinderstemmen

gedicht
3,2 met 21 stemmen aantal keer bekeken 6.110
Jong als kinderstemmen
reeds met de tongval van de ouderdom
te kunnen zeggen:
zie achter mij hoeveel ik al tot stof geleefd heb…

Disney's Prentenboek

netgedicht
2,0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 9
God dobbelt niet, zei Einstein reeds; de hel
Dat is Walt Disney's duivels prentenboek
Het hemels paradijs is andere koek
Voor jonge aardbewoners: kinderspel…
Maxim 5 dec. 2021Lees meer…

SINTERKLAAS ZAL 'T AVOND KOMEN.

poëzie
3,2 met 18 stemmen aantal keer bekeken 1.663
Sinterklaas zal 't avond komen,
Sinterklaas, de mijterman,
Recht uit Spanje komt hij an
Heeft de kortste weg genomen.…

Laatste nieuws:

Het gedicht 'Laat ze maar zwammen', dat inzender C.A. de Boer op 8 november 2010 op onze site heeft geplaatst, is het fotogedicht van december 2021 geworden op de voor kunstliefhebbers zo boeiende natuursite van Mira Diels en Dick Hoogenboom.

Surf er in deze laatste maand van 2021 (weer) heen en geniet (opnieuw) van al het voortreffelijke werk van deze twee fotografen!

htts://www.dickenmirahoogenboom.nl
Fotoedactie, 03-12-2021
VWN, de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en –communicatie Nederland, is ter ere van het 35-jarige jubileum op zoek naar de mooiste wetenschapspoëzie binnen het Nederlandse taalgebied. Wie schrijft het beste nieuwe gedicht over de wetenschap in de ruimste zin van het woord? Je gedicht zal anoniem worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De honderdtwintig best beoordeelde gedichten zullen worden gebundeld in een nieuw te verschijnen gedichtenbundel.
Daarnaast zijn er prijzen te winnen. De jury, bestaande uit Anna Enquist, Ionica Smeets, Edward van de Vendel en Marlies ter Voorde, zal drie winnaars selecteren. Op de winnaars van de derde tot en met eerste prijs ligt naast 100, 150 en 250 euro een wetenschappelijk verantwoord boekenpakket te wachten.
Lees eerst het Reglement VWN Gedichtenwedstrijd 2021 voor alle spelregels. Goed om te weten: de deadline is met 1 week uitgesteld tot 5 december 2021.
Per dichter zijn maximaal drie gedichten toegestaan. Als je vragen of ideeën hebt of het project wilt steunen, mail dan naar gedichten@vwn.nu
Let op: je gedicht mag niet eerder zijn gepubliceerd.
Redactie, 30-11-2021
Tussen al het nieuwsgeweld rond corona, sint en santa is op lightversegebied iets verschenen, speciaal voor liefhebbers van sonnetten en kenners van sport. Een lijvig werkje waar enkelen van 'onze' dichters ook aan hebben bijgedragen: Bart Adjudant, Inge Boulonois, Anneke Haasnoot, Arjan Keene en Max de Lussanet.
Boekenredactie, 28-11-2021
Het gedicht 'Herfst', dat inzender An Terlouw op 27 september 2017 op onze site heeft geplaatst, is het fotogedicht van november 2021 geworden op de voor kunstliefhebbers zo boeiende natuursite van Mira Diels en Dick Hoogenboom.

Surf er in deze novembermaand (weer) heen en geniet (opnieuw) van al het fraais van deze fotografen!

htts://www.dickenmirahoogenboom.nl
Fotoredactie, 02-11-2021
Meer laden...