inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

hartenkreet (nr. 55.301):

CORONABELEID

het is zo gemakkelijk
een mening te ventileren
over wat hij mogelijk fout
doet die de Jonge
zoals: man was toch eerder
met maatregelen begonnen
dan hadden we problemen
kunnen weren en tijd gewonnen

maar toch zou ik niet graag
in z’n schoenen staan
want zoals altijd zouden zij
het allemaal anders hebben gedaan
de niet in beeld zijnde andere ‘geleerden’
de tijd zal het ons achteraf leren

maar het echte probleem ligt bij de mensen
die door complottheorieën en
malle geloven zijn verdoofd
en nooit in een spuitje hebben geloofd

het ergste zijn zij die dat belijden
zij helpen juist het virus zich snel verspreiden
velen van hen negeren het gebod
tot naastenliefde van de Here
zullen zijn ware bedoelingen nooit begrijpen
en Hem zo onbewust niet eren.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 10 november 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 3 stemmen aantal keer bekeken 241

Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
19 november 2021
Beste C.Haritas, heb uw tirades alsnog even gelezen en het heeft geen zin er verder op te reageren.
Laten we maar zeggen dat wij met verschillende treinen reizen. U in die bruine, die van de van het begin van de bijbelbelt reist naar het andere eind en dat onder leiding van de machinist Baudet. Steeds het zelfde rondje met steeds de zelfde opjuttende meningen, zoals gisteren een lid van die club met een soort van 'nazi' taal, een kamerlid van D'66, de heer Sjoerdsma bedreigde.
Ik reis in een trein die de rest van het land doorkruist en overal verstandige meningen oppikt en waar de machinist een vaandel van de gezonde democratie uit het raampje heeft gestoken. Een reis door een land met mensen met gezond verstand. Jammer dat u in de verkeerde trein zit.
Naam:
C. Haritas
Datum:
12 november 2021
Wat heb jij er dan voor over, Catrinus, om anderen die vijheid en vrije keuze over eigen leven en lichaam te gunnen?
Wie ben jij, om te claimen dat wat jijzelf gelooft zoveel meerwaarde heeft boven wat anderen geloven en dat wat anderen geloven dan maar weg te honen met 'malle geloven' en 'complottheorieën'.
Of papegaai je gewoon Rutte, de Jonge en Grapperhaus na?

Welke voordelen hebben volgens jou
- hersentrombose of miskramen of vaginale bloedingen of menstruatieproblemen bij vrouwen als gevolg van vaccinatie?
- hartproblemen voor jongeren als gevolg van vaccinatie?
- Of wat zijn de voordelen voor de vele ouderen die nooit in hun leven ziek zijn geweest en zijn gestorven als gevolg van (gedwongen!) vaccinatie, of voor hun nabestaanden?
(Om maar enkele tragische en wereldwijd honderdenduizenden gevolgen te noemen, die zich tot nu toe al hebben voorgedaan).

Hoezo 'meedoen'? Gaat het om een braaf clubje gevaccineerden, soms?
In de oorlog ontstonden ook clubjes waar je aan kon 'meedoen', zoals jij het noemt. Die vonden ook allemaal dat de 'ontsporing' kwam door andersdenkenden die 'niet mee wilden doen' en dus werden velen gechanteerd om 'mee te doen'.
Alles voor het grotere belang, zo zeiden alle meelopers (denk aan de goedbedoelde Nazi-clubjes en NSB-clubjes).
En nee, je werd niet gedwongen hoor, men had gewoon een kliklijn geopend voor de 'brave burger' (zoals ook Rutte vorig jaar wilde instellen) en men had mystery guests die infiltreerden in vergaderingen en bedrijven van tegenstanders.
Oh ja, en knokploegen, om je een lesje te leren als 'afvallige' of als je de avondklok overtrad.
En wie valse papieren toonde, werd afgevoerd wegens fraude en moest voor jaren de gevangenis in..
Nee, je werd beslist niet gedwongen. Tenslotte als je 'gewoon meedeed' hoefde je niets te vrezen, had je nergens last van en hoefde je toch niet in elkaar geslagen of gedeporteerd te worden. Allemaal voordelen......toch?
De achterlijke 'Eigen schuld, dikke bult' mentaliteit.

Oh, en Rwanda in 1994: de Huti's die sympathiseerden met de Tutsi's wilden ook niet 'meedoen', dachten er ook anders over, hadden naastenliefde voor de Tutsi's. Dus die werden ook maar in de slachting meegenomen.
Hup, weg ermee, dan kunnen ze niemand hinderen of tegenspreken.

Van alle coronazieken herstelt 98% (!) en niet elke zieke komt op de IC terecht.
De meesten herstellen gewoon en volledig thuis!
Ik betaal al decennia maandelijks aan de verplichte (!) zorgverzekering die ik helemaal niet gebruik.
Reken jij maar uit hoeveel geld ik daarmee heb geïnvesteerd in de zorg van anderen en dan krijg ik deze mentaliteit ervoor terug?
Ik denk, Catrinus, dat jij heeeeeeel veeeeeeeeel nog niet weet of doorhebt, omdat je je te weining verdiept in de hele materie en zoals zovelen veel te goed gelovig bent.
Naam:
C. Haritas
Datum:
12 november 2021
Voor de volledigheid, Catrinus, de Latijnse naam staat voor de bovennatuurlijke Godsliefde, die tegelijk de christelijke naastenliefde omvat. In het klassieke Grieks wordt de naam gebruikt in de betekenis van "liefde, gefundeerd in bewondering, verering, achting'.
Naam:
catrinus
Datum:
12 november 2021
beste c.Haritas,
nogmaals ik ben geschrokken van de grote onzin die u uitkraamt en dat nog wel met die naam die 'liefdadigheid' in houdt, 'het geven om een ander. In dit geval' levert een spuitje ook voordeel op voor zichzelf. Naastenliefde is ook iets voor een ander over hebben door een simpel spuitje te nemen. Natuurlijk is iedereen daarin vrij, maar het verband met de Tweede wereldoorlog en slachting onder Hutu's en Tutsi's ontgaan. het gevaar van ontsporing ligt eerder bij degenen die niet meedoen.
Naam:
C. Haritas
Datum:
12 november 2021
Goed dat je geschrokken bent Catrinus, dan ervaar je mijn eerste reactie bij de toonzetting van jouw gedichtje (en dat van zoveel anderen op deze site).
Het is zo eenvoudig om naastenliefde te prediken, maar hoeveel naastenliefde denk je dat je zelf hier in de praktijk aan het belijden bent?
Hoe zijn jouw vijandige woorden in dit gedichtje een voorbeeld van die "aai over de bol, een knuffel, een troostend woord", waar jij zo theoretisch over spreekt?
Walk your Talk zou ik zeggen.

Neem bijv. het gedeelte:"maar het echte probleem (...) ligt bij de mensen die door complottheorieën en malle geloven (....) zijn verdoofd en nooit in een spuitje hebben geloofd".
Of lees nog eens die regel "het ergste zijn zij die dat belijden...."
Naast dat het nogal onnozel overkomt, neigt het naar het verder aanwakkeren van alle vijandigheid die het kabinet al twee jaar voedt, om verdeeldheid onder de bevolking te zaaien.
Over malle geloven en complottheoriën gesproken, zeg.
En zie welke haat en wat voor wrede groeperingen en gemeenschappen uit dergelijke propaganda voortkwam in de Tweede Wereldoorlog en welke gevolgen dat had voor de Joden en sympathisanten.
Maar ik had net zo goed de genocide tussen de Huti's en Tutsi's kunnen noemen in 1994. Van de ene op de andere dag werden buren, familie en vrienden grote vijanden van elkaar, die elkaar zodanig gingen haten dat gedurende slechts 100 dagen (!) ca. 500.000 tot 800.000 (!) Tutsi's en sympathisanten werden afgeslacht. Ook daar liepen de ontevreden en angstige mensen in de valkuil van haatpredikers en propaganda.
En van de rest van de wereld was geen enkele vredelievendheid te verwachten, want die keek een andere kant op.

Angst maakt mensen uiterst kortzichtig, naar binnen gekeerd, egocentrisch en intolerant.
Angstigen geven alle moed, vrijheid en naastenliefde in een scheet-en-zucht op.
Ze zijn te vatbaar voor propaganda van de overheid en wisselen daarvoor de werkelijke naastenliefde en tolerantie snel en eenvoudig in, voor afkeer van het grotere geheel, vijandigheden en haatspraak.
Zo zie je ook in jouw gedichtje weer en in vele andere gedichtjes en reacties op deze site.
Een heel enge ontwikkeling, onder het verontwaardigde mom van 'maar ik bedoel het zo goed'.
Naam:
catrinus
Datum:
12 november 2021
Ben ik even geschrokken van uw reactie - wat heeft de tweede wereldoorlog en het pogen tot uitroeien van het Joodse volk in hemelsnaam met dit simpele gedichtje te maken? Naastenliefde zit vaak in simpele kleine dingen. Een aai over de bol, een knuffel, een troostend woord. Een spuitje halen om gezamenlijk te proberen een gevaarlijk virus te bestrijden. Door egoïsme en egocentrisme benadelen we een ander 'de naaste'. Natuurlijk snap ik dat mensen, die ziek en zwak zijn, die prik niet durven of kunnen nemen. Dit gedichtje gaat over het te voeren beleid, wat nooit goed is in de ogen van de buitenstaanders. Maar als we het echt willen oplossen moet we het wel met z'n allen willen. Dwingen kan niet, maar wel verwijzen naar zoiets als naastenliefde.
Naam:
C. Haritas
Datum:
11 november 2021
Is dit gedichtje werkelijk jouw expressie van 'naastenliefde', Catrinus?

In de Tweede Wereldoorlog werden 5,57 miljoen Joodse mensen en kinderen uitgeroeid, door toedoen van het meest besmettelijke virus, genaamd 'haat'; het zelfde type 'naastenliefde' zoals jij dat hier nu tot uitdrukking brengt.
Dat virus werd snel verspreid door mensen die uit angst, nijd en afgunst en gevoed met suggesties, de Joden als veroorzakers van hun eigen nood en ellende aanwezen.
Naast dit aantal Joodse mensen, zijn in die Tweede Wereldoorlog nog eens 66,5 miljoen mensen (ca. 33% militair en de rest burgers) door dat virus gestorven.
Tegen dommemans haat gevoed door angst en perverse machtsverslaving bestaat helaas geen enkel vaccin.

En ik vraag mij af of jij de omvang van pure naastenliefde wel begrijpt, Catrinus.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)