inloggen

Hasjemenou!

snelsonnet
4.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 31
We mogen niet meer blowen op de Wallen.
Toeristen op hun favoriete route
riskeren rokend honderd euro boete,
genoeg om je vakantie te vergallen.…

Pinksteren

gedicht
3.0 met 14 stemmen aantal keer bekeken 6.054
Gij hebt dit graf gebroken nu
En wij kunnen niet blijven staan
Nu Gij daaruit zijt opgestaan,
Maar toch, hoe was het vol van U.…

Smokum

netgedicht
2.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 10
Onze snelsonnetteur van vandaag, Wim Meyles, heeft zich gestort op het ergerlijk, storend, buitensporig uit spuigaten en in neusgaten lopende walmgedrag in en rond de dam der wallen...
Als oud-Mokumgast - met voorouders uit diezelfde stad - richt ik mij op een andere wind, een die de stad tot ver in deze eeuw dreigt te overspoelen...
_________________________________
'k Ben blij dat ik niet meer…

Pinksteren

poëzie
3.0 met 13 stemmen aantal keer bekeken 2.620
O Geest, toen Gij ternederkwaamt
En voor hun oog gestalte naamt,
Doorzonk de hemel ademloos
Een stille witte vlammenhoos.…

Laatste nieuws:

Het gedicht 'De natuur', dat inzender Dick Voogd op 1 juli 2019 op onze site heeft geplaatst, is het fotogedicht van mei 2023 geworden op de gevarieerde natuursite van de fotografen Mira Diels en Dick Hoogenboom.

Surf er in deze bloeimaand heen via de maandrubrieken en ga ook elders op die site kijken voor indrukwekkende foto's der natuur!

htts://www.dickenmirahoogenboom.nl
Fotoredactie, 02-05-2023
De dichteres Iduna Paalman (Rolde, 1991) heeft met haar bundel 'Bewijs van bewaring' de J.C. Bloem-poëzieprijs gewonnen.

De J.C. Bloem-poëzieprijs is een tweejaarlijkse bekroning voor de tweede geschreven bundel van een Nederlandstalige dichter met als doel dat de continuïteit van het dichterlijke talent gepromoot wordt. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 2500 euro gekoppeld, beschikbaar gesteld door de gemeente Steenwijkerland, waar de dichter Jacques Bloem (1887-1966) de laatste jaren van zijn leven heeft gesleten.
Redactie, 22-04-2023
Het gedicht 'waterval', dat inzender Johan Grave op 16 juni 2002 op onze site heeft geplaatst, is het fotogedicht van april 2023 geworden op de gevarieerde natuursite van de fotografen Mira Diels en Dick Hoogenboom.

Surf er in deze paasmaand heen via de maandrubrieken en ga ook elders op die site kijken voor ontroerende foto's der natuur!

htts://www.dickenmirahoogenboom.nl
Fotoredactie, 01-04-2023
Het gedicht 'Zacht licht in maart', dat inzender Dieho op 13 maart 2016 op onze site heeft geplaatst, is het fotogedicht van maart 2023 geworden op de gevarieerde natuursite van de fotografen Mira Diels en Dick Hoogenboom.

Surf er heen via de maandrubrieken en ga ook elders op die site kijken voor prachtige natuurfoto's!

htts://www.dickenmirahoogenboom.nl
Fotoredactie, 01-03-2023
Meer laden...