inloggen
voeg je netgedicht toe

Netgedichten

netgedicht (nr. 78.726):

De Alberger Bokken

Tevens mijn negenhonderdste netgedichtje...als geboren Tukker met Indische roots ben ik toch een ietsiepietsie trots op dit mijlpaaltje dat oorspronkelijk geheel in het Tukkers was verschenen, maar dat om taaltechnische redenen (alléén ABN s.v.p.!) door de redactie was verwijderd.
Enfin 't Is niet anders...
toch maar even opstellen in rijen van vier (geen bloemen s.v.p.)
_______________________________

N.B.: De regels met een asterisk (*) zijn in fonetisch Twents gezet, met daaronder de ondertiteling in ABN* Beste Bökk'n, veurig joar hek zeit
Beste Bokken, vorig jaar zei ik

* Wajje d'r van maak, dat hejje d'r van
Wat je er zelf van maakt dat krijg je terug

* Wajje nie krieng wil, da möt dan vöddan
Wat je niet wil dat moet maar weg...en vlug

* Ast Carneval moar löss giet met n'n Geit
Als 't Carnaval maar doorgaat met een Geit* Wie holt nie van wir schaffen das, 't möt lökke
We zijn niet voor wir schaffen das, 't moet lukken

* Daat staot te leezn in d'Alberger Bökke
Dat staat te lezen in d'Alberger Bökke

... Natuurlijk, al mag ik hier de spot drijven met de ondraaglijke lichtheid van het bestaan (in casu Carnaval, waarvan de eerste optocht traditiegetrouw elk jaar in Albergen plaatsvindt, naar het schijnt), toch heb ik te doen met de dorpsgemeenschap van ca.3500 zielen, waar men zich niet gehoord en gepasseerd voelt.
De verstandigen en nuchteren onder hen zeggen zelfs dat in their own backyard (!) een betere "functie elders" is, als alternatief met veel meer ruimte (over het hoe laat men zich nog niet uit, 23 augustus komt de staatssecretaris op bezoek..."om te luisteren")

*

Echter, na alle commotie is sinds 29 augustus 2022 de komst van een AZC in een 'voormalig hotel' in Albergen een feit. De kort gedingrechter in Almelo oordeelde die dag dat het COA niet kan worden verweten de eigenaresse van ’t Elshuys een verkeerde voorstelling van zaken te hebben gegeven. De verkoop gaat dus door.

Eigenaresse beriep zich op dwaling en bedrog, maar daar is volgens de rechter geen sprake van geweest.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers reageerde verheugd, maar onthield zich van een jubelende reactie. „We moeten toe naar een beetje rust en we moeten met elkaar in gesprek komen. Daar is nog geen sprake van geweest omdat we meteen in een soort rollercoaster terechtkwamen.”

Het COA verwacht dat de eerste asielzoekers en/of statushouders over ongeveer een maand hun intrek zullen nemen in het hotel. Daar kunnen na een verbouwing ongeveer 200 mensen in. Dat aantal kan worden opgeschaald tot 300 als er naast het hotel nog units worden bijgeplaatst, maar het is niet zeker of dat gaat gebeuren, aldus een woordvoerder na afloop van het geding. „We snappen de zorg van de bewoners en we willen ook graag een goeie buur zijn.” ...

Schrijver: Maxim, 22 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: snelsonnet

3.0 met 5 stemmen aantal keer bekeken 49

Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)