inloggen
voeg je netgedicht toe

Netgedichten

netgedicht (nr. 78.140):

Zinledig woord

Graag verwijs ik de lezer van dit snelsonnetje, een baby'tje dat vanochtend in een zucht van de ziedende zee in mum van een kwartier het levenslicht zag, naar het grotemensensonnet van Bontje...Woorden, woorden en nog eens woorden...of toch iets anders? Lees maar, er staat niet wat er staat!
_______________________________

ZINLEDIG

Met jou heb ik hier meer dan eens gemerkt
Dat oden aan de schoonheid
niet voldoen
Wat voegt het toe, een smet
op je blazoen?
Weet wel dat een zinledig
woord niet werkt

Als glas holfrazig, zonder zeggingskracht
Een vacuüm vol
tandeloze macht

... Zoals gewoonlijk worden lezeressen en collega's onder dichteressen alhier ter stede uitgenodigd om bij wijze van reactie hun opiniërende essays toe te voegen. Graag zelfs!
Maar ja, ook dat zal wel een illusie blijven...nee, zonder gekheid, jouw mening telt, al is het maar een kort commentaar. Dat maakt de site wat levendiger, toch? Of is dat ook al te veel gevraagd wellicht?

Evenzeer staat het heren vrij te reageren. Kom op mannen, waar blijven jullie? Kruip eens uit je zelfgenoegzame schulp en ventileer je mening, toon eens interesse in de opera mundi, miniaturen, kwatrijnen, sonnetten en andere losse flodders van je collega's! Ja, ook jij Jan, waar blijf je met je chapeautje? Van mij krijg je zondag telkens een cadeautje! Gratis en voor niks...
maar een bedankje kan er nooit af..
Zelfs B. en B.W. (niet te verwarren met B & W) staat het vrij om mij te visiteren (eerst 3x bellen svp), op mijn plek te zetten, te kleineren, in de grond te stampen, neer te sabelen of anderszins hun gram te halen. Edoch, weet wel dat sadistische sneren mij niet (langer) deren!
De weledelgestrenge heer O. in het noorden des lands wordt evenwel vriendelijk doch zeer dringend verzocht zich te onthouden van zijn laagbijdegronds filerende, vilein insinuerende zinledige commentaren...
Het is maar wat je wilt lezen, nietwaar, vaak staat er niet wat er staat... ...

Schrijver: Max
Inzender: Max de Lussanet, 2 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: snelsonnet

2.0 met 5 stemmen aantal keer bekeken 46

Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)