De sterrenkok
Voor de sterren stoomt de kok door zijn leven
Voor een interview heeft hij maar even
Hij zucht en steunt en blaast, ziet bleek
Is het wel uit te leggen aan een leek
Ach, het is een manier van leven
Ervoor gaan, altijd alles geven
Wat ben je zonder sprankelde passie
Hij verstaat geen kleurloze apathie
Het is echt een keiharde stiel
die niet past bij een tere ziel
Als je de hitte niet kan verdragen
blijf dan uit de keuken, niet zagen
Hij leerde het vak Spartaans cassant
en bestiert zo ook zijn restaurant
Met de jaren werd hij wat milder
Hij roept nu stiller en steeds minder
Eten moet bij hem hemels smaken
Daar moet je genereus tijd voor maken
Het belangrijkste is de klant
Daarvoor moet alles aan de kant
Hectisch is zijn manier van zijn
Hij maalt niet om beroemdheid
Hij kan het wel geen leven volhouden
Je moet eens die vette druk afbouwen
Een keer verstart plots zijn gezicht
bij een wel heel droog, koud bericht
Zijn boeken gaan levenslang mee
Maar exquise diners eindigen in een plee
Geplaatst in de categorie: maatschappij